Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediştii şi liberalii nu se înţeleg asupra listelor de consilieri locali

DISENSIUNI. Cu toate că liderii uselişti au anunţat, deja, că se apropie de final calculele politice, din interiorul Alianţei, în realitate, situaţia este, în continuare, tensionată. Dacă, până de curând, social-democraţii şi liberalii se certau, de mama focului, pe posturile de primar, acum, se aude, ei au divergenţe majore atunci când vine vorba de definitivarea listelor de consilieri locali, la primăriile vâlcene.

După ce Frâncu şi Matei s-au bătut în orgolii, desfiinţându-se politic unul pe celălalt, acum a venit vremea discuţiilor în contradictoriu la judeţ, unde şefii PSD şi PNL nu reuşesc, nici în ruptul capului, să se înţeleagă asupra stabilirii numelor aleşilor locali, la primăriile din judeţ. Cu toate că protocolul prevede, în mod expres, că cele două formaţiuni politice mai sus amintite vor merge, în alegeri, pe liste comune pentru câştigarea fotoliilor de primar, aceştia par să nu ţină seama de acest document, alegând, ca în multe dintre comune, aşa cum semnalam în numerele trecute, să meargă separat. „Cele două părţi semnatare ale Alianţei vor participa la alegerile locale cu candidatura comună pentru funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii reşedinţă de judeţ şi primar general al municipiului Bucureşti, precum şi cu liste de candidaţi comuni pentru consiliile judeţene, consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Prin acordul părţilor pentru organizaţiile judeţene sau de sector al Municipiului Bucureşti, Alianţa va putea prezenta candidaturi comune în una sau mai multe circumscripţii electorale comunale, orăşeneşti sau municipale sau la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti”, se arată în protocolul de colaborare al USL.

Surse din interiorul celor două formaţiuni politice ne-au declarat că liderii PSD şi PNL nu reuşesc să ajungă la un numitor în ceea ce priveşte finalizarea listelor de aleşi locali, pentru primăriile din judeţul nostru. Este vorba de primăriile Mateeşti, Stoeneşti, Pietrari, Budeşti, Galicea, Bujoreni, Lungeşti, Băbeni, Olăneşti şi Goleşti.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU