Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Penalul” din fruntea ARR visează la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea

TUPEU. La conferinţa de presă în care şi-a anunţat candidatura la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, şeful ARR Vâlcea, Florinel Butnaru, a demonstrat că habar nu are cu ce se mănâncă administraţia publică, iar problemele judeţului Vâlcea îi sunt total străine.  

De curând, conducerea PP-DD Vâlcea a anunţat cu mare fast depunerea candidaturii şefului Autorităţii Rutiere Române (ARR) Vâlcea, Florinel Butnaru, la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea. Acesta abia a reuşit însă să încropească câteva fraze, din care jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă nu au înţeles mare lucru. Siluind limba română, Florinel Butnaru a demonstrat că habar nu are cu ce se mănâncă administraţia publică, iar problemele judeţului Vâlcea îi sunt total străine. El a încercat totuşi să-şi atace contracandidaţii, susţinând că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, este repetent la capitolul reparării drumurilor judeţene. Trebuie să menţionăm că declaraţia sa este transcrisă ad-literam, iar erorile gramaticale sau lexicale îi aparţin. „Vin cu toată energia mea pentru a constata toate nevoile din judeţul Vâlcea, din toate localităţile, şi de a aduce la cunoştinţa PP-DD pentru a întocmi proiecte pentru rezolvarea acestor probleme. Nu demult am văzut drumuri pline de gropi, târguri neasfaltate, umilinţa vâlcenilor la care actuala guvernare nu le-au satisfăcut nevoile şi dorinţele, inclusiv pe plan legislativ. Ştiu că domnul Cîlea nu este la guvernare şi vreau să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu dânsul pe linie profesională. Însă, domnul Cîlea alocă fondurile pentru drumurile din judeţ şi chiar la ultima şedinţă s-au alocat suficiente miliarde pentru a repara drumurile” – a spus candidatul PP-DD Vâlcea la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, Florinel Butnaru.

Acuzat de abuz în serviciu la ARR Vâlcea

Nu putem să nu reamintim că în ultimii doi ani, şeful ARR Vâlcea, Florinel Butnaru, a fost implicat în câteva scandaluri cu răsunet, el fiind acuzat de abuz în serviciu. Nu mai departe de anul trecut, mai exact în luna februarie, primarul localităţii Berislăveşti, Ion Buşagă, a înaintat o plângere penală împotriva şefului ARR pentru distrugere şi abuz în serviciu. Asta pentru că, Florinel Butnaru a smuls, abuziv, plăcuţele unui microbuz şcolar din localitatea Berislăveşti, primarul fiind de părere că este vorba de o răzbunare personală din partea lui Florinel Butnaru, care a dorit să apere interesele unui amic de-al său ce are o firmă de transport persoane. „Cei doi sunt prieteni. Sunt sigur că directorul de la ARR s-a supărat foarte tare că am făcut adrese împotriva SILVA-CRISFLOR. Şi a vrut să mă intimideze. Ca dovadă, Butnaru a venit la mine în birou, împreună cu directorul de la firma de transport şi mi-a spus că voi avea probleme cu microbuzul şi că îmi va da amendă de 200 milioane lei vechi. I-am spus să facă ce vrea, că nu mă sperii de ameninţări” –ne-a declarat atunci primarul Buşagă.

Şi patronul Antares-ului, Dumitru Becşenescu, a înaintat, anul trecut, o plângere penală împotriva lui Florinel Butnaru, acuzându-l de abuz în serviciu. Becşenescu susţine că în ziua când a tăiat panglica complexului comercial din Autogara Antares – 1 Mai, Butnaru, deşi se aflat în concediu medical, a demarat, cu de la sine putere, un „control de rutină” în autogara respectivă şi pe străzile adiacente, pentru a vedea dacă firma respectă legislaţia. În urma aşa-zisului control, firma Antares a fost amendată pentru că  nu a asigurat spaţii de parcare autocarelor aflate în tranzit, şoferii fiind nevoiţi să parcheze pe străzile adiacente, fapt ce a provocat nemulţumirea călătorilor.

CLAUDIA STANCIU