Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PDL Vâlcea: Obârşia Lotrului, „Minunea Dumnezeiască” de ieri este piatra de moară de azi pentru PSD

Am luat la cunoştinţă, prin intermediul presei, de punctul de vedere al domnului preşedinte Ion Cîlea, cu privire la proiectul Pârtiei de schi de la Voineasa. Dincolo de atitudinea duplicitară dovedită de liderul PSD Vâlcea, ne exprimăm îngrijorarea faţă de pornirile mitomane ale domniei sale, aidoma şefului de partid, Victor Ponta.

„Minunea Dumnezeiască” de ieri este piatra de moară de azi, care împiedică desfăşurarea unei campanii încărcată de scamatorii electorale. Domnul doctor inginer, calculând riscurile într-un an electoral, găseşte explicaţia eşecului de la Voineasa: Elena Udrea este de vină!

Cu siguranţă, Elenei Udrea i se pot reproşa multe, dar faptul că a aprobat o investiţie majoră, salvatoare de altfel pentru economia judeţului nostru, este de necontestat. Ne-am fi aşteptat din partea dlui Ion Cîlea, ca după doi ani şi jumătate de guvernare PSD să-şi facă „mea culpa” în faţa vâlcenilor. Aşteptam solicitarea demisiei ministrului Maria Grapini care, într-un mod josnic, a lăsat „derdeluşul” fără finanţare pentru a asigura clientela hotelierilor de pe Valea Prahovei. Aşteptam regrete pentru motivul refuzului de finanţare invocat la începutul anului de Liviu Dragnea „nu acum, pentru că avem de dat bani în alegeri europarlamentare”. Dar mai ales, aşteptam prezentarea scuzelor faţă de atitudinea sfidătoare a primului ministru Victor Ponta, care şi-a bătut joc sistematic de judeţul nostru, printr-o totală indiferenţă, în ciuda promisiunilor electorale. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat.

După stenogramele apărute în presa locală, probabil că dl preşedinte a fost forţat să iasă în declaraţii, impuse de forurile superioare. Punându-şi cenuşă-n cap, scuipând mâinile odată pupate până la cot, şeful PSD vine în faţa opiniei publice fără soluţii, aruncând cu noroi peste ceea ce putea constitui punctul de plecare într-o dezvoltare sănătoasă a judeţului Vâlcea.

Pârtia de schi de la Voineasa nu şi-a putut găsi resursa financiară în fonduri europene, tocmai din imposibilitatea Consiliului Judeţean de a cofinanţa, respectiv 50% din sumă. Astfel, pentru a facilita obţinerea banilor, proiectul a fost trecut de pe fonduri europene pe fonduri guvernamentale. Cât PDL s-a aflat la guvernare, a fost alocat 92 % din totalul fondurilor necesare finalizării pârtiei. 8% mai trebuia să dea PSD, în momentul preluării guvernării, pentru ca azi să putem vorbi despre domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului.

Prin minciuni şi manipulare, căpitanul de judeţ încearcă să ascundă incompetenţa actualei guvernări şi frustrarea personală a neputinţei de a obţine, în ciuda numeroaselor încercări, suma necesară finalizării Pârtiei de schi.

Din păcate, din toată această răfuială politică, de suferit, nu au decât vâlcenii, care de doi ani, nu mai nutresc nici măcar speranţa de mai bine.

Comunicat PDL Vâlcea