Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Parlamentul votează astăzi moţiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”

Parlamentul va vota astăzi după-amiază moţiunea de cenzură denumită „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”, iniţiată de opoziţie. Moţiunea a fost citită în plenul celor două Camere reunite miercuri, 17 septembrie, şi va fi supusă la vot astăzi la ora 16.00. La şedinţă şi-a anunţat prezenţa şi premierul Victor Ponta, care este şi deputat PSD.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 171 de parlamentari ACL, potrivit unui comunicat al alianţei. Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, susţine că premierul vrea să îşi creeze un avantaj prin legalizarea migraţiei politice, „practicând mita, şantajul şi presiunea politică asupra primarilor, tranzacţionând în mod abject voturile românilor”. Klaus Iohannis a mai precizat că ACL a sesizat atât instituţiile statului, cât şi structurile internaţionale, care „au atras atenţia că nu aşa se rezolvă problemele, lucru ignorat de candidatul la prezidenţiale al PSD”.