Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O altă abureală a ministrului Şova? El promite autostradă care să treacă prin Vâlcea

PROVOCARE. Că Vâlcea are nevoie urgentă de o autostradă nu mai este o noutate pentru nimeni. Valea Oltului este supra-aglomerată, aceasta fiind una din cauzele pentru care se şi produs multe accidente pe DN7, iar când pe această importantă şosea are loc un incident rutier este jale, cozi infernale şi nervi întinşi la maximum. Exemple sunt destule, dar noi ne limităm doar la ultimele două săptămâni, când pe Valea Oltului s-au răsturnat două tiruri, iar circulaţia a fost infernală.

Ei bine, iată un motiv destul de puternic pentru a pleda pentru construirea unei autostrăzi care să tranziteze şi judeţul Vâlcea. Sigur, cei care ar putea face lobby în acest sens sunt parlamentarii vâlceni, dar aceştia sunt prea preocupaţi de bătăliile lor politice de doi lei. Dar, avem parlamentarii pe care-i merităm! Am trimis în Parlamentul României deputaţi şi senatori ai USL pe care i-am creditat cu peste 70% din voturile noastre, ale vâlcenilor, dar lor nu le pasă.

Dar, nu-i nimic, mai stăm şi mai ascultăm minciunile useliste, ca să ne hrănim ura faţă de politicieni şi să răbufnim la viitoarele alegeri. Minciuni pe care parcă le scot pe bandă rulată. O astfel de gogomănie a scos-o pe gură zilele trecute ministrul PSD al Marilor Proiecte, Dan Şova, care a declarat, sus şi tare, că le pregăteşte românilor o surpriză în materie de infrastructură. Este vorba despre două autostrăzi spre Sibiu, iar una, lozeşte el, va trece prin judeţul Vâlcea. „Ca să mă exprim simplu. S-a creat o discuţie pe un subiect care nu a fost corect înţeles. Se vor face ambele tronsoane de autostradă spre Sibiu. Se vor face cu bani europeni, iar la anul trebuie să înceapă licitaţiile. Când o să le avem? Nu pot să vă înaintez o dată. După ce vedem alocările şi programul, atunci o să vă pot spune datele” – susţine Şova. Să vedem cât adevăr şi câtă minciună a spus Şova în această declaraţie, dar nu putem să nu ne aducem aminte de tristele tăieri de panglici ale unui kilometru de autostradă, pentru care politicienii au făcut mare chef de parcă ar fi inaugurat canalul Dunăre – Marea Neagră. Ca să nu mai spunem că de promisiuni suntem sătui!