Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicu Gheorghe şi Marius Giuran au primit un „şut în fund”

SCHIMBARE. Scandal cât casa la PC Vâlcea. Conducerea centrală a partidului a luat decizia de a-i „decapita” pe Marius Giuran, președinte şi pe Nicu Gheorghe, președinte executiv. Motivul a fost unul cât se poate de întemeiat, cei doi lideri conservatori vâlceni făcându-se vinovaţi de pierderea sediului partidului de pe Strada Carol I. Liderul național PC, Daniel Constantin, a hotărât destituirea, la sfârşitul săptămânii trecute, iar de acum încolo, până la organizarea alegerilor interne, preşedinte interimar va fi primarul comunei Păuşeşti – Măglaşi, Alexandru Dediu.

PC Vâlcea îşi desfăşura activitatea la sediul situat în strada Carol I, nr. 30, bl. D6, încă din anul 2001, plătind o chirie de circa 240 de lei/lună. Numai că, de când la conducerea partidului au ajuns Marius Giuran şi Nicu Gheorghe nu s-a mai plătit niciun fel de chirie, iar Primăria Râmnicului, instituţia cu care era încheiat contractul de închiriere, a decis să deschidă o acţiune în instanţă, cerând recuperarea sumelor restante şi rezilierea contractului. Sigur că, liderii PC Vâlcea nu au plătit nici în al 12-lea ceas suma de 2.116 lei cât era datoria, iar magistraţii Judecătoriei Rm. Vâlcea au decis să dea câştig de cauză Primăriei Rm. Vâlcea, obligându-i pe pecişti să plătească sumele restante, dar şi să evacueze spaţiul.

Şi, iată aşa, PC Vâlcea a rămas fără sediu, pentru că ulterior spaţiul i-a fost încredinţat, printr-o hotărâre de Consiliu Local, organizaţiei municipale a PSD Rm. Vâlcea, care va plăti o chirie lunară de puţin peste 250 de lei.

De aici însă li s-a tras celor doi lideri ai PC Vâlcea, Marius Giuran şi Nicu Gheorghe, care au fost găsiţi vinovaţi de conducerea centrală pentru pierderea sediului. Astfel că, Giuran şi Gheorghe au fost eliberaţi din funcţii, iar preşedintele PC, Daniel Constantin, ne-a mărturisit că primarul din Păuşeşti – Măglaşi, Alexandru Dediu, va fi interimar la conducerea partidului de la Vâlcea. „La ultima şedinţă de Birou Politic de la Bucureşti, am analizat activitatea organizaţiei de la Vâlcea şi am luat câteva decizii. A fost suspendată actuală conducere şi a fost numit domnul Dediu să coordoneze activitatea până la desemnarea unei conduceri interimare. Lui Giuran şi Gheorghe li s-au reproşat lucruri care ţin de activitatea internă a partidului şi am considerat că pentru obiectivele pe care le avem în 2014, ei nu mai corespund cerinţelor. La Vâlcea, avem nevoie de revigorarea partidului şi sunt sigur că primarii PC din judeţ vor reuşi acest lucru” – ne-a declarat preşedintele PC, ministrul Daniel Constantin.

„Marii oameni de afaceri, nu au fost în stare să plătească 240 de lei/lună”

Primarul din Păuşeşti – Măglaşi, Alexandru Dediu, cel mai renumit primar PC din judeţ, nu a dorit să comenteze prea mult situaţia creată, el susţinând doar că a fost înştiinţat de liderii centrali că va prelua conducerea la Vâlcea, însă deocamdată nu i-a sosit hârtia de la Bucureşti. „Sunt discuţii în acest sens. Nu este încă nimic oficial. În principiu, se pare că s-au luat ceva măsuri drastice în privinţa conducerii PC. Am auzit şi eu că va fi o structură intermediară din care voi face parte, dar deocamdată nu am primit nicio hârtie în acest sens” – ne-a declarat primarul din Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu.

În schimb, alţi pecişti s-au arătat indignaţi de atitudinea foştilor conducători ai PC Vâlcea, Marius Giuran şi Nicu Gheorghe. Unul dintre aceştia, ce a dorit să i se păstreze anonimatul, i-a atacat dur pe cei doi. „Giuran şi Nicu Gheorghe au fost excluşi din cauză că au pierdut sediul partidului. Nu au plătit chiria şi ne-au trezit aruncaţi în stradă. Primăria Rm. Vâlcea a dat în judecată PC Vâlcea şi a câştigat, evacuându-ne din sediu. Chiria era o nimic toată! 240 lei/ lună nu au fost în stare să plătească. Şi-au bătut joc de partid şi de oameni. Să pierzi un sediu atât de bine plasat în municipiu şi să nu fii în stare să plăteşti o chirie atât de mică! Marii oameni de afaceri, Giuran şi Gheorghe! Nişte impostori!” – ne-a declarat un pecist cu ştate vechi în partidului lui Voiculescu de la Vâlcea.