Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pepedeştii vâlceni se ceartă în plină stradă

Momentul festiv de depunere a coroanelor pentru Eroi Revoluţiei, căzuţi în decembrie 1989, a fost pentru unii prilej de ceartă de scandal chiar în plină stradă. Liderii PPDD Vâlcea nu s-au sfiit să-şi spele rufele în public, cu puţin înainte de începerea ceremoniei. Preşedintele interimar al PPDD Vâlcea, Marian Cristinel, părea stânjenit de faptul că a fost prins la colţ de consilierii Teodor Trancă şi Adrian Voicu. Cum schimbul de replici a avut loc în plină stradă, de faţă cu mulţi privitori, printre care şi noi, nu am avut cum să nu auzim când Marian Cristinel i-a cerut demisia lui Adrian Voicu, pe motiv că nu respectă deciziile de centru.

Loialitatea faţă de partid sau faţă de interesele oamenilor care te-au votat? Această enigmă, pepededistul Adrian Voicu a rezolvat-o foarte repede, considerând că are o datorie faţă de oameni, în primul rând, şi abia mai apoi, faţă de conducerea partidului. La ultima şedinţă de Consiliu Local, pepededistul Voicu a ales să nu respecte deciziile de la centru şi să voteze în interesul oamenilor, ceea ce a stârnit mânia preşedintelui Marian Cristinel, care l-a apostrofat pe Voicu în plină stradă. „Faceţi ce zic eu, dacă nu plecaţi acasă”! – a tunat Cristinel. Calm şi stăpân pe situaţie, Voicu i-a replicat că nu are de gând să plece, aşa că mai bine ar fi să-l dea afară. „Ni s-a transmis că la şedinţa de vineri trebuie să ne opunem, pur şi simplu, fără nici un argument. Atât eu, cât şi colega mea, nu am dorit să respectăm această decizie, atât de absurdă. Nici măcar nu ştiau ce e pe ordinea de zi. Nu suntem nişte marionete! Şi apoi, cum să te opui să le dea oamenilor de la Pieţe Prest 6 bonuri de masă, în valoare de 60 de lei? Suntem Partidul Poporului, nu? Oare Dan Diaconescu ştie ce se întâmplă? Ce ne pun liderii ăştia să facem? Mă îndoiesc sincer” – ne-a declarat revoltat Adrian Voicu.

Mai mult, preşedintele interimar Marian Cristinel vrea să impresioneze la centru, motiv pentru care este în stare de orice. Cristinel visează chiar să aibă un viceprimar la Rm. Vâlcea din partea PPDD. „Nu-i aşa că am şanse să am viceprimar la municipiu?”, l-a întrebat Cristinel pe Buican, în momentul când acesta a făcut greşeală să treacă pe lângă el. Buican a zâmbit ironic, a dat din cap şi a trecut mai departe.