Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Buican vrea ieșirea PNL de la guvernare

Înaintea începerii unei noi sesiuni parlamentare, liderii PNL din conducerea centrală și din teritoriu, au avut aseară, la Vila Lac, o ședință care s-a lăsat cu „scântei”.

Cei mai vizați de critici au fost chiar președintele partidului, Nicolae Ciucă, și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, pe care mai mulți lideri liberali i-au acuzat că ar fi „închinat” partidul PSD-ului.

Motivul criticilor a fost pachetul de măsuri fiscale. ”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a declarat un lider PNL.

La un moment dat, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a propus discutarea ieșirii de la guvernare a PNL pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje. Nicolae Ciucă a respins însă propunerea, spunând că ”eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”.
Propunerea lui Buican a fost susținută de alți lideri locali, dar nu a fost supusă unui vot și nici nu e clar dacă ea va fi reluată în altă ședință.

„O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu știu că țara are nevoie de stabilitate, că e război lângă noi, dar avem nevoie și de democrație. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm așa nu va mai exista PNL, și atunci de unde democrație?”, a spus în ședință europarlamentarul Vasile Blaga.