Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monica Macovei vrea amânarea alegerilor în Capitală

Motivarea europarlamentarului ar fi că nu este îndeplinită premise unor alegeri corecte, întrucât semnăturile de susținere ale unor candidați ar fi unele fictive. Principalele partide arătate cu degetul sunt PSD-ul și PNL-ul.

Aceasta a mai declarat că din nou avem de-a face cu semnături ale persoanelor decedate. Soluția dorită de Monica Macovei este cea de anulare a acestor liste, ba mai mult vrea ca alegerile din București să fie amânate.

” În București, nu este îndeplinită premisa unor alegeri corecte, ar trebui amânate.Din moment ce PSD și PNL sunt iertate de datorii, din moment ce avem deja liste de semnături pe care apar morți, adică sunt liste fictive la PNL, PSD și la alte partide, nu este deloc îndeplinită premisa unor alegeri corecte în București. Am avut cele 25 de liste de la PNL și o persoană care a spus că a fost pusă să imite semnăturile, pentru că le copiază de pe listele electorale, avem un bloc întreg în care s-a dus Poliția și a constatat că nu semnase nimeni pe lista lui Firea, dar apărea ca semnat pe lista lui Firea, și alte cazuri care au apărut acum recent, că pe liste se găsesc morți.

Dacă doar le scoatem numele acestora și mergem mai departe, n-am făcut nimic. La următoarele alegeri se va încerca același lucru, doar că se vor mai pune 1.000 de nume de rezervă. Soluția este să fie anulate aceste liste și să fie puricate la sânge, iar alegerile în București să fie amânate. Și să fie redus numărul de semnături de susținere. Acest număr (aprox. 20.000 de semnături, n.n.) este prohibitiv pentru partidele noi și atunci nu ai liberalizat viața politică și nu ai cum să schimbi această clasă politică. Să fie redus numărul de semnături, inclusiv pentru partidele mari și corupte, ca să nu mai facă falsurile acestea pe listele de semnături. Să cerem 250-300 de semnături, nu mai mult, așa cum este în orașe europene mult mai mari – Berlin sau Londra. Vedem că se comit fraude în semnăturile de susținere, se scot listele acelea, dar mergem mai departe cu alegerile. Este de neînțeles acest lucru. Nu există o fraudă mică sau o fraudă mai mare. Este fraudă.” a postat Monica Macovei pe Facebook.