Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircia Gutău face un realist pas în spate

SCHIMBĂRI. În ultima perioadă, în mass-media vâlceană au apărut informaţii potrivit cărora este posibil ca liderii UNPR să-şi fi revizuit intenţia de a arunca în lupta pentru Primăria Râmnicului un candidat propriu, în persoana fostului viceprimar al municipiului, Eusebiu Veţeleanu. Însuşi fostul edil al Râmnicului, Mircia Gutău ne-a declarat că progresiştii vâlceni au fost de acord cu ideea de a face un sondaj de opinie care să-i includă pe candidatul PDL şi cel UNPR, urmând ca uneperiştii să-l susţină pe cel mai puternic dintre ei.

Politica este, de fiecare dată, o scenă deschisă, unde actul politic oferă nenumărate surprize. Până mai zilele trecute, progresistul Gutău anunţa, cu surle şi trâmbiţe, că UNPR l-a desemnat candidat pentru primărie pe Eusebiu Veţeleanu, precizând că partidul pe care-l reprezintă nu-l va susţine niciodată pe democrat-liberalul Romeo Rădulescu, pentru fotoliul de edil. Mai mult decât atât, el spunea că un protocol politic între UNPR şi PDL este exclus, amintind că între liderii celor două formaţiuni există disensiuni de nerezolvat. „Pentru Primăria Râmnicului, ne dorim un candidat propriu, iar eu îl voi susţine necondiţionat pe Eusebiu Veţeleanu. Cel pe care eu îl susţin trebuie să fie cineva în care am deplină încredere. Eu am mai susţinut diverse persoane care mi-au înşelat încrederea. De data aceasta, sper să nu mă înşel. Cred foarte mult în Veţeleanu şi cred că are o şansă reală să câştige bătălia pentru primărie. În momentul în care am fost nevoit să plec de la primărie, i-am întrebat pe viceprimari care-şi doreşte să câştige. Nici nu am apucat să termin ce aveam de zis că primul care a spus că vrea a fost Romeo Rădulescu”, spunea Gutău, lăsând să se înţeleagă că cel care l-a „dezamăgit” este nimeni altul decât primarul PDL în exerciţiu.

Cu toate că unpereiştii au promis, încă de la lansarea în cursa pentru Primăria Râmnicului a lui Veţeleanu, că nu-l vor ataca pe Rădulescu, totuşi, pe ici pe colo, aceştia i-au mai trimis săgeţi, sugerând că lupta electorală trebuie condimentată cu mici atacuri la persoană. Nu mai departe de zilele trecute, Gutău şi Veţeleanu, în cadrul unei conferinţe de presă, au făcut câteva aluzii răutăcioase la adresa colegilor de la  PDL, deranjaţi de faptul că au fost trădaţi de noul viceprimar al Râmnicului, Grigore Crăciunescu, care a „omis” să facă public faptul că este membru al două partide: UNPR şi PDL.

Bizarerie

Este greu de înţeles care ar fi motivele pentru care Mircia Gutău şi-a schimbat atitudinea la 180 de grade, gurile rele susţinând că progresistul ar fi început să se teamă că Veţeleanu, intrând destul de târziu în lupta pentru Primăria Râmnicului, nu ar putea să-l învingă, totuşi, pe primarul Romeo Rădulescu. „Am discutat cu Romeo Rădulescu şi am decis să mai facem un sondaj de opinie zilele acestea. Condiţia este ca sondajul să fie făcut de cei de la Bucureşti şi cel mai bine clasat să fie susţinut de ambele partide. Mai multă deschidere de atât nu cred că se poate. Dacă sondajul îl va desemna învingător pe Romeo Rădulescu îl voi susţine, pentru că scopul nostru comun, al PDL şi UNPR, este să învingem USL-ul, nu să ne batem între noi. Dar, eu am convingerea că Eusebiu Veţeleanu va ieşi primul în sondaj. Acum rămâne să aşteptăm rezultatele sondajului făcut de cei de la Bucureşti şi după aceea vă vom comunica pe cine susţinem”, ne-a declarat Mircia Gutău.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU