Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrului Energiei nu i-a picat bine vestea că Remus Borza s-a înscris în ALDE

UPDATE: Avocatul Remus Borza i-a răspuns miercuri, într-o replică transmisă News.ro, ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care i-a cerut să renunţe la afacerile cu statul după intrarea în politică, afirmând că dreptul la muncă este garantat de Constituţie şi nu poate fi luat pentru înscrierea într-un partid politic. Borza l-a ironizat pe ministru, cerându-i să posteze mai rar pe Facebook, „mijlocul de comunicare predilect al domnişoarelor singure”.

Administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, declara în urmă cu o săptămână că a acceptat invitaţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se înscrie în ALDE. La auzul acestei veşti Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a postat pe conturile de socializare un mesaj în care îl sfătuieşte pe avocat să evite să mai facă relaţii cu statul, acum că a ales o carieră politică. Acesta a mai punctat ca în cazul unei posibile insolvențe a Hidroserv, preluarea acesteia de către Borza nu va face altceva decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece aceasta.

„Domeniul energetic trebuie depolitizat. Este vizibil unde am ajuns din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Separarea apelor e necesară cu atât mai mult cu cât se trăieşte de cele mai multe ori din zvonistică bine ţintită. Ultimul caz e situaţia incertă din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibilă insolvenţă, dacă s-ar pune problema, trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei. Zvonurile cum că cel care va administra o posibilă insolvenţă este Remus Borza nu fac decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece aceasta. Sunt convins că d-nul Remus Borza, care a ales o carieră politică, înţelege că e mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul. În ceea ce priveşte Hidroserv, aş vrea că singurele interese care îi vor dicta alegerile să fie propriile interese, împreună cu cele ale acţionarului Hidroelectrica” a scris ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe profilul personal de Facebook.