Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Teodor, proiect PPU important pentru tinerii care vor să-și cumpere o locuință

Cea mai mare dorință, dar și cea mai mare provocare a unui tânăr român este de a avea propria locuință. O inițiativă legislativă concretă care vine să ajute în mod real, nu teoretic, tinerii să-și cumpere o locuință aparține PPU. Despre acest proiect de lege, care este deja depus în Parlament, ne-a oferti detalii secretarul general adjunct al PPU, Mihai Teodor, un tânăr care dorește să performeze în politică și care a ales PPU pentru că ”acest partid pune accentul pe om și pe nevoile lui”.
”Este vorba despre un proiect legislativ dedicat tinerilor: Fondul de solidaritate, locuințe pentru tineri. Acesta vine în ajutorul tinerilor și le oferă împrumut suma de bani necesară pentru a da avansul pentru achiziționarea unei locuințe. De cele mai multe ori, mergem la bancă, aplicăm pentru Prima Casă, dar banii de avans, 15%, nu-i avem. Ne împrumutăm pe la rude, prieteni și ne împovărăm și mai mult.
Tocmai aici intervine acest proiect: dacă ai îndeplinit condițiile la bancă, atunci Fondul de solidaritate, care av fi gestionat de Ministerul Lucrărilor publice, îți dă banii de avans. Proiectul delege a fost deja depus în Parlament.
Concret, 15.000 de euro sau 15% din valoarea unei locuințe poți primi de la Fondul de Solidaritate, după ce dosarul este aprobat de bancă, iar banii vor fi restituiți în 10 ani, în rate egale, fără dobândă, începând cu al șaselea an de când ai contractat creditul”, a precizat Mihai Teodor, secretar general adjunct al PPU.
O noutate vizavi de acest proiect de lege o reprezintă și faptul că nu va pune presiune pe bugetul de stat pentur că banii vor veni din mediul privat.
”Acest proiect de lege nu pune presiune pe bugetul de stat. Banii pentru acest Fond nu vin de la stat. Banii vin din mediul de afaceri, de la agenții economici, de la companiile private care în anul fiscal trecut au înregistrat un profit mai mare de 1 milion de lei. 1% din acești bani vor fi redirecționați către acest fond de către agentul economic respectiv, iar sum ava fi deductibibilă”, a mai explicat Mihai Teodor.