Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Facebook

Masculii liberalii din Vâlcea curtează femeile din partid

foto FacebookFemeile cu carnet de partid la PNL Vâlcea au primit în aceste zile un mesaj mobilizator din partea conducerii partidului, ambele tabere.

„Având în vedere susţinerea deosebită de care se bucură Organizaţia de Femei a PNL, vă rugăm să informaţi toate doamnele din organizaţia dvs. care doresc să candideze la alegerile din 2016 (consilier local, consilier judeţean, primar) că până la data limită de 15.07.2015 (cu rugămintea să nu fie depăşită această dată) să depună CV- ul profesional, CV- ul politic şi o scrisoare de intenţie la organizaţia din care fac parte şi la Filiala PNL Vâlcea. Mult succes!!!” – se arată în mesaj.

Mesajul este semnat pompos de co-preşedinţii PNL Vâlcea: Buican Cristian/Bulacu Romulus, dar şi de co-preşedinţii OFL Vâlcea: Andreianu Mihaela/Moise Iuliana.

Analizând lucrurile în profunzime, putem spune, fără teama de a greşi că liberalii sunt misogini, însă nu pe faţă. Iată, conform mesajului, există o deschidere nemaipomenită faţă de implicarea femeii în politică, însă, în plan practic, ioc. Vezi câte una rătăcită prin Consilii, de nici ea nu ştie ce caută acolo.

Spre exemplu, numai dacă luăm spre analiză alegerile din 2012 şi ne uităm doar în bătătura Consiliului Judeţean şi a Primăriei Râmnicu Vâlcea, putem spune următoarele: La Consiliu Local nu a avut loc nicio femeie, iar la Consiliul Judeţean au fost doar 2: preşedinta organizaţiei de femei, Mihaela Andreianu, având meritul că este lidera femeilor liberale şi Claudia Militaru, pe care a susţinut-o puternic senatorul Dan Niţu. Aceasta a şi demisionat în urma scandalului creat cu schimbarea lui Bogdan Pistol, protestând astfel împotriva politicii duse de liderul Cristian Buican.

În aceste condiţii, credem că nu ajungem nici la un amărât de procent de 10% ca şi reprezentare. Aşadar, mesajul este doar praf în ochii naivilor sau naivelor care cred că pot accede la o carieră politică fără un spate puternic.

Sigur, nu doar la PNL se întâmplă aceste lucruri. Şi la PSD, povestea e la fel de tragică pentru că în afară de eterna doamna Liţă, e penurie de femei prin administraţia publică.