Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LIBERALII vor să-l schimbe pe MATEI, dar nu au majoritate în CONSILIUL LOCAL

Şedinţa de Consiliu Local, care va avea loc joi, 30 mai a.c., se anunţă una extrem de interesantă. Liberalii sunt decişi să-l schimbe pe primarul interimar Gigi Matei, în acest sens elaborând un proiect de hotărâre, care a fost semnat de 8 dintre consilierii locali şi depus vineri la registratura Primăriei Râmnicu Vâlcea. Liberalii se bazează pe voturile independenţilor, fără de care hotărârea nu ar putea să treacă. De altfel, dacă peneliştii nu vor avea 12 voturi, proiectul lor de hotărâre nici măcar nu va fi introdus pe ordinea de zi. Liderii PNL sunt totuşi optimişti şi cred că hotărârea lor va trece, putând astfel să-l înlocuiască pe Gigi Matei cu Eduard Vârlan, care, nu mai departe de săptămâna trecută, era decis să demisioneze din funcţia de viceprimar din cauza neînţelegerilor cu anumiţi angajaţi din primărie.

Cristian Buican: „Acum vom vedea cine e cu noi!”

Referitor la reuşita debarcării primarului interimar Ion Gigi Matei, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, se arată optimist şi spune că acum este şansa independenţilor de a demonstra că îşi doresc schimbarea. „Mă bazez pe faptul că asta este ceea ce îşi doresc majoritatea cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea. După un an de zile, de când PSD a preluat frâiele municipiului, oraşul este un adevărat dezastru. Circulaţia în oraş se desfăşoară greoi, lucrările pe toate şantierele trenează, există pericolul ca mai multe proiecte să piardă finanţarea europeană, iar investitorii fug ca dracul de tămâie de noi pentru că primarul interimar şi PSD sunt interesaţi doar să-şi facă imagine. Dacă aleşii locali doresc altceva, este treaba lor! Vor vota contrar opiniei majorităţii cetăţenilor din Râmnic. În ceea ce mă priveşte pe mine şi partidul pe care îl conduc la Vâlcea, vă pot spune că mă simt obligat să depun acest proiect de hotărâre de schimbare a primarului interimar din funcţie pentru că nu vreau să mă situez pe o poziţie contrară majorităţii. Vom vedea dacă cei care spun pe la TV că sunt alături de noi, mai ales cei care au plecat din fostul PDL şi acum îşi negociază la centru revenirea, vor vota pentru debarcarea lui Matei. Acum, independenţii au ocazia să demonstreze că sunt alături de noi, mai ales deputatul Romeo Rădulescu”, ne-a declarat co-preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Independenţii înclină balanţa

La matematică 1+1 fac întotdeauna 2, iar liberalii au nevoie de fix 12 voturi ca să-şi impună proiectul de hotărâre pe ordinea de zi, iar mai apoi să treacă. Şedinţa de joi reprezintă un punct de cotitură pentru politica din Vâlcea pentru că astfel apele se vor separa, atât la municipiu, cât şi la judeţ. Aşadar, în acest moment PNL are în Consiliul Local Municipal 6 consilieri (Eduard Vîrlan, Bogdan Pruteanu, Gheorghe Ioniţă, Grig Crăciunescu, Mihai Persu şi Constantin Muşat). Dacă ţinem cont să Sebi Veţeleanu a semnat proiectul de hotărâre, atunci se poate spune şi că cei trei consilieri UNPR vor schimbarea. Este vorba despre Sebi Veţeleanu, Dumitru Ţârdea şi Maria Băbeanu. „Au venit, m-au întrebat şi am zis că sunt de acord. Sunt sigur că Matei nu va voi să-l bage pe ordinea de zi. Deci au nevoie de majoritate ca să apară acolo. Despre cei 9 pot să confirm că ştiu discuţii şi am şi participat la ele, dar mai departe nu ştiu absolut nimic. Liberalii au spus că e treaba lor şi că vor face majoritatea. Le-am spus că eu sunt de acord cu schimbarea lui Matei pentru că nu am colaborat aşa cum trebuia în Consiliul Local. Sincer, mie nici nu-mi place cum se mişcă lucrurile prin oraş. Pentru asta mi-am dat semnătura pe aceea hârtie. Oricum, despre alte discuţii şi jocuri, nu ştiu. Vom vedea ce se va întâmpla joi, la şedinţă” – ne-a declarat consilierul local Sebi Veţeleanu.

Cosmin Constantinescu: „Nu e lupta mea!”

Aşadar, am ajuns la minunata cifră 9, însă până la 12 mai este cale lungă. Liberalii trebuie să mai convingă încă trei consilieri. Ar putea fi foştii pepededişti Iulian Voicu şi Carmen Preda şi ar mai trebui încă unul din tabăra lui Romeo Rădulescu. Cosmin Constantinescu şi Bogdan Costinescu sunt fidelii deputatului Rădulescu, care au mers pe mâna acestuia de fiecare dată. Chiar dacă se cunosc animozităţile din CL dintre Matei şi Constantinescu, este greu de crezut că Cosmin va vota altfel decât cum va decide naşul său. „Nu e lupta mea! Şi apoi cu cine vor să-l înlocuiască pe Matei? Am înţeles că Edi Vîrlan e în cărţi, cel care nu mai departe de acum o săptămână spunea că vrea să demisioneze. Mie nu mi se pare aceasta o mişcare politică inteligentă. Tot oraşul este paralizat de lucrările pe proiecte. La cum decurg lucrurile, este clar că nu se vor putea finaliza până la sfârşitul anului. Iar toate aceste nerealizări se vor sparge în capul liberalilor. Pentru că Matei pe bună dreptate va spune că n-au fost în stare să termine lucrările”- ne-a spus Cosmin Constantinescu.

Ţinând cont de faptul că foştii liberali Panduraşu, plecat la PSD, şi Boban, plecat la PC, nu pot fi convinşi să voteze schimbarea, singurul care poate înclina balanţa este Romeo Rădulescu, prin cei doi consilieri pe care-i controlează. Cu toate acestea, viceprimarul Eduard Vîrlan susţine că există majoritate. „Noi credem că avem majoritate pentru schimbarea lui Matei. Dar nu este vorba doar despre asta, ci despre schimbarea mentalităţii, dacă vrem să facem ceva. Noli avem 6 voturi şi aşteptăm să mai luăm încă 6 de la independenţi. Iar dacă aceştia ţin la oraş, vor vota cu noi. Noi am tras semnalul de alarmă”, susţine viceprimarul Eduard Vîrlan.