Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Primăria Râmnicului, Elena Udrea, blonda lui Cocoş, a „ouat” 5,2 milioane euro

FONDURI. Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a semnat zilele trecute, la Primăria Râmnicu Vâlcea, trei contracte de finanţare, în valoare totală de 5,2 milioane de euro. Democrat-liberala a adus numeroase laude edilului municipiului, Romeo Rădulescu, despre care a spus că este un demn continuator al proiectului ex-primarului Mircia Gutău.  Udrea i-a urat un număr cât mai mare de mandate, susţinând că este convinsă că Rădulescu va fi votat de un număr mare de râmniceni la următoarele alegeri. La eveniment, a participat, pe lângă alţi invitaţi, şi prefectul Petre Ungureanu, de abia reîntors din concediul de odihnă, dar şi consilieri doar din partea PDL.

 

După câteva vorbe adresate de Romeo Rădulescu, care s-a poticnit de mai multe ori în încercarea de a pronunţa cuvântul „continuare”, a urmat discursul prefectului Petre Ungureanu, care a făcut declaraţii aluzive la felul în care edilul conduce Primăria Râmnicului, lăsând să se înţeleagă că la acest capitol primarul este deficitar. „Este cel mai plăcut mod de a întrerupe concediul şi mă simt onorat să mă aflu aici. Trăim momente dificile, dar Guvernul, chiar dacă unii nu cred, dă. Dar nu bagă-n traistă. E ca Dumnezeu. De foarte multe ori, numai oamenii care au avut curaj sau determinare au reuşit să facă ceva. Mai demult, îi spuneam domnului primar Romeo Rădulescu că este uşor să câştigi funcţia de primar, dar este foarte greu să conduci. Aici este marea confruntare pe care o va duce domnul primar cu comunitatea. Prezenţa doamnei Udrea aici este o dovadă că lucrurile încep să se mişte”, a menţionat Ungureanu.

Elena Udrea a avut şi ea dificultăţi majore în a înţelege diferenţa dintre râmniceni şi vâlceni. Pentru ministru, locuitorii municipiului sunt tot „vâlceni, iar cei ai judeţului, aidoma. La debut, mesajul său a avut, aşa cum era de aşteptat, tente politice, pedelista felicitându-l minute-n şir, gâdilându-i orgoliul, pe primarul Romeo Rădulescu pentru succesul său din alegerile locale. Sunt convinsă că va face aşa o treabă bună încât vâlcenii (sic!!) îl vor vota şi în anii viitori”, a declarat ministrul Udrea. Şi pentru a stimula şi mai mult partea sentimentală a celor prezenţi, democrat-liberala a spus că pentru ea Vâlcea este o a doua casă şi că, dacă ar avea posibilitatea, s-ar muta aici. „Mi-am petrecut în Vâlcea multe zile şi alături de dumneavoastră în multe campanii şi în alte ocazii, încât simt ca şi cum m-aş întoarce la cea de-a  doua casă. Spuneam, cândva, la inaugurarea unui cinematograf, că dacă aş putea să mă mut din Bucureşti, atunci, cu siguranţă, m-aş muta în Vâlcea. Nu mi-am schimbat punctul de vedere. De aceea, vreau să văd cât mai mult din oraş, pentru un posibil moment în care aş putea să vin să locuiesc alături de dumneavoastră”, a precizat ea.

 

Bâlbe de ministru

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a felicitat autorităţile publice locale pentru că au reuşit să atragă fonduri europene pentru o serie de proiecte importante. Cele trei contracte de finanţare, semnate la Primăria Râmnicului, chiar în prezenţa Elenei Udrea, au durate de implementare între 12-23 de luni. Este vorba de „Artera de legătură între strada Ştirbei Vodă şi strada Morilor, inclusiv podul peste Olăneşti în Râmnicu Vâlcea”. Proiectul contribuie la dezvoltarea urbană integrată a municipiului Râmnicu Vâlcea ca pol de dezvoltare urban prin asigurarea infrastructurii de transport urban, iar artera de legătură va facilita accesul către Băile Olăneşti, una dintre cele mai importante zone din judeţ. Cel de-al doilea proiect se referă la construcţia unui „pod peste râul Olăneşti în prelungire strada Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor”. Podul se va continua pe partea dreaptă a râului Olăneşti cu o bandă de circulaţie spre Morilor şi trei benzi spre Calea lui Traian. Ultimul dintre ele, „Extindere şi modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii la nivelul municipiului Rm. Vâlcea”, are ca obiect creşterea gradului de siguranţă publică în Râmnic începând cu anul 2010, prin extinderea şi asigurarea funcţionării sistemelor de supraveghere video pe principalele artere din oraş, în vederea prevenirii şi reducerii unor fenomene nocive precum criminalitatea şi infracţionalitatea juvenilă.    „Trebuie să felicit autorităţile publice locale pentru că au reuşit să aibă proiecte de succes prin care să atragă fonduri europene. Una dintre ţintele principale şi eforturile actualului guvern sunt pentru a atrage fonduri europene într-un context în care de la bugetul de stat nu ne putem aştepta la un mare sprijin pentru proiectele pe care le avem şi, pentru că avem de accesat 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană până în 2013, este evident că ne străduim să găsim metodele prin care să atragem aceşti bani pentru investiţiile din România. Sper ca aceste contracte să fie de bun augur şi să ajute la dezvoltarea Râmnicului şi a judeţului. Ne străduim să sprijinim în continuare autorităţile locale. În această perioadă este extrem de important să accesăm cât mai multe fonduri europene”, a declarat Elena Udrea. Cele trei proiecte pentru care democrat liberala a semnat finanţarea  fac referire la  implementarea unui sistem de supraveghere video cu dispecerat şi la construcţia a două poduri peste râul Olăneşti.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU