Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

JEAN DECUSEARĂ, liberalul cu principii

Veteranul de la PNL Vâlcea și unul dintre membri fondatori ai partidului în anii 90, Jean Decuseară, a intrat în dizgrația actualei conduceri a liberalilor vâlceni. Jean Decuseară este acuzat că a trădat partidul la votul din Consiliul de Administrație de la CET Govora, al cărui membru este, atunci când Doru Constantin a câștigat cu 5 la 2 voturi poziția de director interimar, în detrimentul candidatului susținut de PNL, Ludovic Zelici. Reamintim că Jean Decuseară a votat alături de Sorin Fodoreanu, Maria Popa, Dragoș Constantinescu și Mihai Bălan pentru Doru Constantin, în timp ce ceilalți doi liberali, Eftimie Ghermac și Laurențiu Cazan i-au dat voturile lui Ludovic Zelici.

Lucrul amestecat…

Deși liberalii se dau fete mari că la ședințele de partid nu se discută treburi administrative, oamenii trimiși și numiți de ei în CA sau AGA dau raportul mai ceva ca la serviciu în fața colegilor politici. Ceea ce ar putea fi considerat normal până la un punct: în aceste sinecuri politice nu ajungi datorită competenței și valorii, ci apartenenței la un partid politic, grup restrâns dintr-un partid, prietenii mai bine sau mai prost înțelese, dar și legăturilor de rudenie cu anumiți lideri politici. În fine, să considerăm că în cazul lui Jean Decuseară lucrurile au fost pe undeva pe la mijloc, nedorind să-i minimalizăm activitatea profesională prodigioasă. Dar chiar și așa, dacă nu ar fi fost membru PNL, nu ar fi ajuns veci pururi în Consiliul de Administrație de la CET Govora.

Chemat la raport

Spiritele s-au încins la ședința Biroului Permanent Județean al PNL de joia trecută, atunci când Gheorghe Păsat i-a reproșat lui Decuseară lipsa de loialitate. Jean Decuseară l-a înfruntat pe președintele interimar al Consiliului Județean Vâlcea, spunându-i că el nu acceptă să se facă presiuni asupra lui și să i se spună cum să voteze. Actuala atitudine a celui care a fondat PNL la Vâlcea pare ciudată deoarece colegii săi din BPT-ul liberal își aduc bine aminte că la începuturile numirii sale în CA de la CET, Jean Decuseară informa cu sârg despre ce se întâmplă la acolo, iar deciziile sale treceau și prin filtrul partidului. În fine, se pare că apele s-au separat între PNL și Jean Decuseară, iar Cristian Buican este decis să nu lase lucrurile neterminate. Buican încă mai face calcule despre cum ar putea să-l revoce pe Petre Grigore din AGA de la CET și să-și numească acolo un apropiat. Doar așa, membrii din CA ar putea fi revocați, iar primul pe lista lui Buican este, evident, Jean Decuseară.