Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adrian Panduraşu îşi poate pierde mandatul de consilier local

Recentele schimbări de la Primăria Râmnicu Vâlcea nu ar fi fost posibile dacă unii dintre consilierii locali nu şi-ar fi schimbat opţiunea, creându-se astfel o altă majoritate decât cea care-l susţine pe Ion Gigi Matei în funcţia de primar interimar. Una dintre cele mai mari surprize de schimbare de optică politică a venit de la Adrian Panduraşu, pe care toată lumea din oraş îl ştia liberal cu state vechi şi un apropiat al fostului primar Emilian Frâncu. În momentul în care guvernul Ponta a dat celebra ordonanţă 55 pentru migraţia primarilor şi a aleşilor locali, Panduraşu nu numai că a părăsit PNL-ul, dar s-a înscris cu acte în regulă la PSD, deşi ar fi putut rămâne independent, aşa cum au făcut-o alţi aleşi locali.

După ceea ce s-a întâmplat în ultimele două şedinţe extraordinare de Consiliu Local, când liberalii au reuşit să facă o majoritate de 14 voturi, cooptându-i pe independenţi, inclusiv pe Adrian Panduraşu, pentru a-i retrage lui Gigi Matei atribuţiile de primar interimar, PSD-ul a ieşit la atac. La ultima şedinţă a Biroului Permanent Municipal, pesediştii i-au retras sprijinul politic lui Adrian Panduraşu, urmând ca la următoarea şedinţă de Consiliu Local (nu extraordinară), CL să ia act de încetarea mandatului lui Panduraşu. În plan practic, lucrurile nu se vor întâmpla chiar aşa, deoarece există precedentul Voicu, tot consilier local la Primăria Râmnicu Vâlcea, care, deşi i-a fost retras sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat PPDD, este în continuare bine merci membru al forului legislativ.

În cazul în care, Adrian Panduraşu şi-ar pierde mandatul, următorul pe lista USL, pe care au candidat PSD şi PNL, este Ion Florescu.