Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SURSE PSD: Loredana Predescu deputat de Horezu în locul lui Vlădoiu

Că Aurel Vlădoiu este grav bolnav o ştie toată lumea, iar colegii săi de partid încearcă de pe acum să-i găsească un înlocuitor pe Colegiul Horezu, pentru alegerile parlamentare din 2016. Şi se pare că i-ar fi şi găsit, însă totul depinde încă de calculele politice de la Bucureşti. Surse din PSD Vâlcea ne-au mărturisit că se vorbeşte despre o candidatură a liderei PC Vâlcea, Loredana Predescu, pentru funcţia de deputat pe Colegiul Horezu.

Spuneam că nu este o certitudine pentru că încă nu se ştie dacă PC-ul va candida în alianţă cu PSD, iar atunci pecista Predescu va fi trecută pe listele social – democraţilor. Dacă se va întâmpla acest lucru, va exista un război pe viaţă şi pe moarte la PSD Vâlcea, iar lideri marcanţi, doritori de un fotoliu în Parlamentul României, s-ar putea să rămână pe dinafară. Asta pentru că nu vor mai prinde un loc eligibil pe lista partidului, ştiindu-se că din 2016 se revine la votul pe liste.

Din câte am reuşit să aflăm, actualele calcule ale conducerii PSD Vâlcea arată cam aşa, în ceea ce priveşte primele trei locuri pe listă, care sunt şi eligibile: Constantin Rădulescu în capul listei, Constantin Dan Mazilu (UNPR) locul II pe listă, iar locul III i-ar reveni Loredanei Predescu (PC). În aceste condiţii, social-democraţii ar rămâne la Vâlcea cu un singur deputat şi probabil un senator, în persoana lui Laurenţiu Coca.

Dar, există totuşi şi varianta ca PC-ul să candideze în alianţă cu PLR-ul lui Tăriceanu, iar atunci Loredana Predescu va lăsa locul liber pe lista PSD. Oricum ar fi, lidera PC Vâlcea are mari şanse de izbândă, ţinând cont şi de faptul că se preconizează că va avea parte de o campanie susţinută.