Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae este trădător de profesie

• Fostul liberal a fost prins cu ocaua mică

TRASEISM. Ion Nicolae sau „Dintele de Aur”, aşa cum a intrat el în istoria politicii vâlcene, a fost exclus şi din PNL. Alesul municipal a trecut, în scurta sa carieră politică, prin mai multe formaţiuni politice (PRM, PC, PNL), reuşind „performanţa” de a primi un şut în spate din toate aceste partide, datorită firii sale conflictuale şi a trădărilor de tot soiul pe care le-a pus la cale. Ultima dintre ele îl priveşte, în mod direct, pe fostul său coleg de partid, Bogdan Pistol. Omul a fost acuzat de colegii de partid că a furnizat presei informaţii compromiţătoare, din punct de vedere politic, la adresa candidatului PNL la funcţia de primar.

După acest episod, biroul politic al partidului a decis suspendarea sa pentru o perioadă de un an de zile din partid. Trădând cauza liberală, din nou, Nicolae a început să cocheteze cu UNPR-ul, condus la Vâlcea de deputatul Constantin Mazilu, asupra sa planând chiar acuzaţia că ar fi încheiat, în nume personal, o cerere, adresată Consiliului Judeţean, de închiriere a sălii de şedinţă pentru o întâlnire a uneperiştilor din judeţ. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care Delegaţia Permanentă a PNL a decis excluderea sa din partid.

Reamintim cititorilor noştri că din cei 122 de liberali prezenţi, 82 au votat pentru excluderea lui Nicolae, 35 împotrivă şi 5 s-au abţinut. Conducerea partidului l-a acuzat pe „Dintele de Aur” că a adus deservicii partidului, punându-i în cârcă, aşa cum spuneam şi în rândurile de mai sus, trădări şi jocuri de culise dezonorate pentru un membru marcant al partidului. Cu ocazia Delegaţiei Permanente, Nicolae a făcut referire la banii cheltuiţi pentru sondajul de opinie făcut înaintea alegerilor parţiale pentru Primăria Râmnicului, acuzându-i pe Frâncu şi Buican că nu au plătit INSOMAR-ului  suma de 8.000 de euro strânşi de candidaţi. Mai mult, Nicolae a acuzat şi că sondajul ar fi fost falsificat pentru inducerea în eroare a sponsorului Niţu, patronul firmei Damila, care ar fi cheltuit peste opt miliarde de lei vechi în campania de susţinere a lui Bogdan Pistol. Atât Buican, cât şi Frâncu au adus actele contabile doveditoare care demonstrează că sondajul a fost plătit. Mai mult, el s-a victimizat în faţa colegilor de partid spunând că este ţinta invidiilor şi intrigilor colegilor săi.

Suntem în posesia hârtiei, scrise şi semnate de Ion Nicolae, prin care acesta solicită preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, să-i aprobe închirierea sălii de şedinţe a instituţiei pentru întâlnire a membrilor UNPR. „Domnule preşedinte, Subsemnatul Nicolae Ion, vă rog a binevoi să dispuneţi aprobarea închirierii pentru două ore a sălii de şedinţe (Sala Mare) a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru data de 17.06.2010 între orele 15.00-19.00 pentru desfăşurarea unei adunări generale a UNPR – Rm. Vâlcea. Vă mulţumim”, se arată în cererea semnată de Ion Nicolae.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU