Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ION CÎLEA vrea să împartă banii frăţeşte între primăriile PSD şi ACL

Vineri, 28 noiembrie a.c., va avea loc şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Vâlcea şi mai mult ca sigur consilierii de pe partea dreaptă a eşicherului politic vâlcean îşi vor arăta muşchii. Noua majoritate creată la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea, (PNL + PDL + independenţi) l-au determinat pe preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, să ia în calcul posibilitatea de a negocia cu consilierii potrivnici. Preşedintele CJ a făcut chiar şi concesii, însă aleşii ACL nu i-au răspuns ofertei sale de a împărţi banii pe localităţi frăţeşte.
„Profitând de majoritatea artificială pe care au creat-o, consilierii judeţeni s-au străduit să impună, în şedinţa de luna trecută a Consiliului Judeţean, o hotărâre cu prevederi discriminatorii faţă de unităţile administrativ-teritoriale ai căror primari nu sunt de sorginte politică liberală. Ba mai mult, hotărârea adoptată la sfârşitul lunii octombrie a avut ca ţintă principală pedepsirea primarilor care au dat curs prevederilor OUG nr. 55/2014, primari cărora le-a fost refuzată repartizarea oricărei sume din cele 11,590 milioane lei alocate de Guvern pentru repararea drumurilor judeţene şi comunale.
Hotărârea vădit abuzivă adoptată de către majoritatea nou creată a consilierilor judeţeni la ultima şedinţă ordinară a fost, după cum era de aşteptat, atacată de către Instituţia Prefectului în contencios administrativ, fapt care i-a panicat pe iniţiatori şi i-a determinat să organizeze un insolit miting de protest.
Grija de a nu pierde fondurile alocate de Guvern şi de a lăsa primăriile să intre în noul an cu arierate împovărătoare m-a îndemnat să găsesc şi să propun „aripii” liberale o soluţie echitabilă care să dea satisfacţie şi orgoliilor nestăpânite ale opoziţiei. În consecinţă, le-am propus ca cele 11,59 milioane lei să fie împărţite în mod egal pe unităţi administrativ-teritoriale având în vedere că, atât PSD-UNPR-PC cât şi PNL+PDL, au în structura lor politică un număr egal de primari. Deşi am rugat să ni se răspundă cu celeritate propunerii pe care le-am adus-o la cunoştinţă prin adresa nr. 17.552/21 noiembrie a.c., încă nu am primit un punct de vedere. În aceste condiţii, chiar sporeşte riscul de a pierde alocaţiile financiare pe care Guvernul ni le-a pus la dispoziţie. De aceea îmi pun fireasca întrebare: cât adevăr investesc consilierii judeţeni penelisto-pedelişti în ceea ce nu pregetă să afirme – citez: „Dorim să găsim o soluţie de deblocare a fondurilor pentru a fi alocaţi primăriilor care au mare nevoie de aceşti bani!” Câtă ipocrizie se poate ascunde în spatele unor astfel de vorbe înşelătoare!” precizează Ion Cîlea, prin intermediul unui comunicat de presă.