Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigi Matei şi Remus Grigorescu au declanşat războiul rozelor

COMPETIŢIE. Avizi după funcţii, social-democraţii au şi început să-şi facă planuri pentru alegerile locale din 2012. Din păcate, însă, nu prea se înţeleg între ei, atât Gigi Matei, cât şi Remus Grigorescu dorindu-şi cu ardoare să fie candidatul PSD-ului pentru funcţia de primar al Râmnicului. O altă funcţie pentru care se bat este şi cea de preşedinte al PSD Rm. Vâlcea, alegerile având loc în toamna acestui an. Şi ca să-şi ia faţa unul altuia, cei doi au început să-şi „dea la gioale”.

Deşi mai sunt aproximativ doi ani de zile până la alegerile locale, pesediştii vâlceni au declanşat deja competiţia internă, cel puţin doi membrii anunţându-şi intenţia de a candida la Primăria Râmnicului. Este vorba de preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Gigi Matei, precum şi de fostul prefect Remus Grigorescu. După cum bine se ştie, cei doi au mai candidat pentru postul de primar al Râmnicului, Matei în anul 2008 împotriva fostului pedelist Mircia Gutău, iar Grigorescu chiar în primăvara acestui an când au avut loc alegerile parţiale, ambii pierzând în fata democrat-liberalilor. Un alt post pentru care cei doi se vor duela, însă de această dată în toamna acestui an, este cel de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Rm. Vâlcea. Şi cum o competiţie între politicieni nu poate fi una paşnică, pesediştii au început deja să-şi arunce săgeţi veninoase unul împotriva celuilalt.

Grigorescu spune că e mai bun decât Matei

Totul a început de la alegerile interne ale organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, când liderul central Liviu Dragnea l-a felicitat pe Remus Grigorescu pentru rezultatul obţinut în competiţia pentru postul de primar al Râmnicului. Atunci, Dragnea a dat de înţeles că s-a luat decizia la Bucureşti ca fostul prefect să rămână candidatul PSD la viitoarele alegeri de la Primăria Râmnicului din vara anului 2012. Remus Grigorescu şi-a luat în serios rolul, ieşind pe posturile locale de televiziune, afirmând că va candida pentru postul de primar şi că are susţinerea colegilor de la Rm. Vâlcea, dar şi de la Centru. Mai mult decât atât, Remus Grigorescu a asigurat că are şanse mult mai mari decât Gigi Matei să câştige Primăria, anunţându-şi totodată intenţia de a candida împotriva acestuia şi la alegerile interne pentru preşedinţia PSD Rm. Vâlcea. „Dragnea nu ar fi spus ce a zis la conferinţa judeţeană dacă nu ar fi făcut o evaluare. La Bucureşti, probabil s-a stabilit că eu sunt cea mai bună variantă pentru alegerile locale de la Primăria Râmnicului din anul 2012, deoarece mi-am făcut o imagine în campania trecută. Eu nu am venit în PSD Vâlcea la masa pusă. Se ştie că la alegerile parlamentare şi la cele parţiale am avut procente foarte bune luând 35%, un scor pe care PSD nu l-a mai obţinut niciodată în municipiu” – a spus Remus Grigorescu.

Atac la fostul prefect

Declaraţiile fostului prefect l-au deranjat, însă, pe preşedintele pesediştilor Râmniceni, Gigi Matei, care a sărit ca ars şi, la scurt timp, a convocat o conferinţă de presă. El susţine că rezultatele bune obţinute de Remus Grigorescu la alegerile parţiale pentru Primăria Râmnicului au fost, în întregime, meritul echipei PSD Rm. Vâlcea, care a muncit din greu în ultimii doi ani pentru a ajunge din urmă PDL-ul. Mai mult decât atât, Gigi Matei l-a ironizat pe colegul său de partid, spunând că i-a mai rămas să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că „în rest a candidat la toate funcţiile publice”. „Încă nu a fost stabilit candidatul. Eu sunt preşedintele organizaţiei municipale şi ar fi trebuit să ştiu dacă s-a stabilit sau nu până acum. Liviu Dragnea a fost înţeles greşit la alegerile de la judeţ. El nu l-a confirmat pe Remus Grigorescu ca viitor candidat la Primăria Râmnicului, ci i-a urat succes la alegerile viitoare. Acum depinde unde va candida, pentru că i-a mai rămas să candideze doar la Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru că în rest a candidat pentru toate funcţiile. Desemnarea candidatului se face statutar în baza statutului, iar cei îndreptăţiţi sunt membrii Consiliului Organizaţiei Municipale ai cărui coleg urmează să intre în competiţie. Sigur în interiorul unui partid există preferinţe, apropieri faţă de anumite persoane. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Cîlea, pentru că unii colegi au ieşit în presă spunând lucruri deşi statutul nu le permitea” – a spus preşedintele Organizaţiei PSD Rm. Vâlcea. În final, Gigi Matei şi-a anunţat intenţia de a candida în 2012 la alegerile pentru postul de primar al Râmnicului, dar şi în toamna acestui an pentru a-şi păstra statutul de lider al pesediştilor râmniceni. „În 2008 am pierdut alegerile în faţa primarului Gutău şi era normal să fac un pas în spate şi să mai aştept o perioadă. Acum nu sunt mai dispus să mai fac un pas în spate. Acum, o spun însă că doresc să fiu candidatul PSD Rm. Vâlcea pentru Primăria Râmnicului” – a conchis liderul social-democrat Gigi Matei.

CLAUDIA STANCIU