Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigi Matei este sabotat de liberali la Bucureşti

NEÎNŢELEGERI. Războiul dintre useliştii de la municipiu a ajuns la apogeu. Neînţelegerile pe funcţii i-au transformat uşor – uşor în duşmani pe viaţă şi pe moarte, fiecare încercând, pe partea lor, să se „faulteze” la centru. Pe de-o parte, pesedistul Gigi Matei nu vrea să renunţe nici în ruptul capului la doi viceprimari, în timp ce liberalii Frâncu şi Buican îi poartă sâmbetele social-democratului pe la Bucureşti, în speranţa că vor scăpa de el.  

Totul a pornit de la pretenţiile preşedintelui organizaţiei municipale a PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, care susţine că ar trebui să aibă pe listele comune mai mulţi consilieri, pentru că ultimele sondaje arată că pesedişii au un procent de 44% în preferinţele electoratului râmnicean, în timp ce liberalii nu au decât 24%. Mai mult decât atât, Gigi Matei susţine că nu concepe ca, în cazul în care USL va câştiga postul de primar al Râmnicului, pesediştii să nu aibă doi viceprimari. Pe de altă parte, liderul liberalilor din Râmnic îl acuză pe colegul său social-democrat că nu cunoaşte în profunzime protocolul USL, acolo unde, spune el, se specifică foarte clar că se va merge pe principiul parităţii. „Este normal să ne dorim să avem mai mulţi consilieri locali pe lista comună în primii 10. Nu este neapărat o dorinţă a mea, ci a întregii organizaţii municipale a PSD Rm. Vâlcea pentru că am muncit mult să ajungem la procentul de 44%, aşa cum arată ultimele sondaje de opinie. În schimb, PNL Rm. Vâlcea este cu mult în urma noastră, nu are decât 24% în sondaje. Acum nu mai vreau ca la consilieri să se meargă pe principiul 2 la 1, ci am scăzut ştacheta. Vreau acum să avem mai mult cu 2 consilieri în primele 10 locuri. De ce am scăzut ştacheta? Tocmai pentru a face primul pas către conciliere şi a arăta că vreau binele USL. Dar, conform protocolului naţional, nu voi renunţa la cele două funcţii de viceprimari. I-am transmis deja cererea domnului Frâncu şi acum aştept răspunsul dânsului” – ne-a declarat recent Gigi Matei.

Încăpăţânarea preşedintelui organizaţiei municipale a PSD Rm. Vâlcea i-a determinat pe liberali să se plângă la liderii centrali ai USL, aceştia cerând ca Matei să fie ori sancţionat, ori obligat să accepte propunerile lor sau să fie dat afară din partid. Din câte se pare, dacă prima dată cel care i-a pus gând rău a fost Emilian Frâncu, acum preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, s-a supărat rău de tot pe Gigi Matei şi a început şi el să-l caroteze pe la centru.

Nemulţumiri şi în rândul pesediştilor

Atitudinea lui Gigi Matei, care în acest mod îşi arată nemulţumirea că nu a fost ales el candidatul USL la Primăria Râmnicului, îi deranjează până şi pe colegii săi din PSD. Asta pentru că, din câte se pare, pesediştii şi liberalii au ajuns la înţelegerea ca funcţiile de viceprimari la Primăria Râmnicului şi cele de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea să fie împărţite în mod egal. În cazul în care, însă, Gigi Matei insistă ca PSD să aibă doi viceprimari, atunci liberalii vor să pună mâna pe cele două posturi de vicepreşedinte la CJ. Această variantă l-ar dezavantaja în mod cert pe Dumitru Persu, care ar rămâne fără scaunul de vice, lucru care nu-i convine nici lui Ion Cîlea. Astfel că, gurile rele din USL spun că este posibil ca în curând să asistăm la mazilirea lui Gigi Matei sau „îngenuncherea” sa.

CLAUDIA STANCIU