Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dacian Cioloş nu va candida la alegerile din 2016

Decizie de ultimă oră a premierului tehnocrat Dacian Cioloş. Acesta a declarat joi seară la o întâlnire cu reprezentanţii diasporei româneşti din Germania că nu intenţionează să candideze la alegerile din 2016.

Cioloş şi-a motivat gestul, afirmând că doreşte să îşi păstreze independența politică până la finalul mandatului de prim ministru.

„Ne gândim în primul rând să abordăm un mod de guvernare mai transparent, mai apropiat de societate, cu un efort mai mare de a explica ceea ce facem, chiar dacă la început aceste explicații pot să pară stângăcii din afară. E vorba de un efort al unor oameni care nu provin din mediul politic și care nu vor să ia decizii având anumite obiective politice în spate.

Tocmai de aceea și eu am decis să îmi păstrez această independență până la capătul mandatului și să nu mă prezint la alegerile din 2016, tocmai pentru a-mi păstra credibilitatea că ceea ce vreau să fac ca prim ministru și ceea ce acest guvern vrea să facă este ceea ce spune”, a spus Cioloș la o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai comunității românești din Germania, reuniți la Ambasada din Berlin.