Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Frâncu şi Matei vor scaunul lui Rădulescu

ALIANŢĂ. După ce s-a auto-exilat într-un con de umbră pentru o bună perioadă de timp, senatorul Emilian Frâncu, candidatul PNL la Primăria Râmnicului, a decis să reia întâlnirile cu presa. El a decis să apară în faţa jurnaliştilor alături de preşedintele PSD Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, împreună încercând să transmită opiniei publice un semnal de unitate politică, mesaj, care, până acum, a lipsit din discursurile publice ale celor doi.

Gigi Matei a afirmat, în cadrul ultimei conferinţe de presă a PNL, chiar dacă nu pe deplin convins, că nu vrea „să facă figuraţie în campania lui Frâncu”, dorind să se implice activ în susţinerea candidatului comun al USL în lupta pentru Primăria Râmnicului. În mod paradoxal, senatorul a fost mai reţinut în declaraţii decât colegul său de alianţă, Matei, reuşind, spre surprinderea tuturor, să păstreze un ton mai calm în mesajele transmise. Pe de altă parte, social-democratul a făcut o serie de acuzaţii dure la adresa secretarului primăriei, Toma Mihăescu, pe care l-a acuzat de fel de fel de „ilegalităţi”, dar şi la adresa lui Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu, despre care a spus vrute şi nevrute. „Semnarea protocolului la nivel de municipiu între PSD şi PNL nu trebuie văzut ca o victorie pentru unii sau un eşec pentru alţii. Este o consecinţă a faptului că a existat un protocol foarte bine tratat, în aşa fel încât toată lumea să fie mulţumită. Eu nu vreau să facă figuraţie în această campanie electorală, cum s-au grăbit unii să spună. Prezenţa mea alături de candidatul comun Emilian Frâncu, va fi tratată cu seriozitate, cu tot ceea ce poate să facă organizaţia municipală PSD pentru ca munca noastră să fie încununată de succes. Sunt sigur că vom avea un primar din partea USL, dar şi un număr mare de consilieri locali. Mi se pare ilar felul în care domnul Eusebiu Veţeleanu critică perioada în care a fost şi el în primărie. (…) Am spus-o şi o spun încă o dată: până, din primărie, nu va fi demis sau pensionat secretarul Toma Mihăescu, lucrurile nu vor merge bine în această instituţie. El este tartorul care ţine spatele ilegalităţilor de aici”, a declarat pesedistul Matei.

De dragul imaginii, Frâncu a renunţat la zgârcenie

Există un început pentru toate. Cel puţin acesta este mesajul transmis de penelistul Emilian Frâncu, care a ţinut să se laude că a reuşit şi el, în sfârşit, să-şi doneze, desigur pentru a-şi mai face puţină imagine!, indemnizaţia de senator. În plus, el a simţit nevoia să mai arunce câteva atacuri otrăvite şi în direcţia primarului Rădulescu, pe care l-a numit jignit, din nou, în marele său tupeu. „Între noi şi colegii de la PSD s-a încheiat un protocol la nivel de judeţ, rezolvându-se, astfel, toate punctele care mai erau în divergenţă. Am reuşit să găsim o formulă care să convină ambelor părţi, pentru a putea semna un acord şi la nivel de municipiu privind repartizarea locurilor în ceea ce priveşte strategia comună pe care o să o avem vizavi de actuala guvernare. Pe lista de consilieri locali, colegii de la PSD au două poziţii în plus faţă de PNL şi acest lucru se menţine până la sfârşitul listei. Problemele s-au lămurit şi fiecare dintre cei care s-au aşezat la masa discuţiilor a găsit soluţii pentru ceea ne ne-am propus. (…) Ultima indemnizaţie pe care am primit-o de la Senat, am donat-o fundaţiei umanitare «Soul to soul», care se ocupă cu îngrijirea copiilor cu sindromul Down. (…) Acum asistăm la încercarea disperată a celor de la PDL, care văd că pierd în sondaje şi că USL se îndepărtează tot mai mult de candidatul lor. Eu, Emilian Frâncu, sunt bucuros şi recunoscător celor care au o opţiune înspre mine”, a precizat preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU