Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trădare în PSD la Vâlcea?

Doi primari social – democraţi se implică activ în acţiunile liberalilor, ei strângând semnături pentru înscrierea PNL la alegerile europarlamentare şi racolând mai mulţi membrii pentru organizaţiile locale.

Şoc în barca social-democrată din Vâlcea. Deşi au preluat frâiele ţării, după ce liberalii s-au retras de la guvernare, iar şansele de a primi bani mai mulţi au crescut simţitor, doi primari PSD din Vâlcea îşi pregătesc tacticos plecarea din partid, ei urmând a se alătura liberalilor înainte de alegerile locale din anul 2016. Pe surse, am aflat că este vorba despre un edil din zona Bălceşti şi de unul din zona Horezu, care nu de puţine ori i-ar fi reproşat preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, că nu-i ajută cu fonduri pentru decontarea lucrărilor finalizate. Cei doi primari au început deja să se implice activ în organizaţiile locale ale PNL, ei strângând semnături pentru înscrierea partidului la alegerile europarlamentare şi racolând mai mulţi membri. Din câte se pare, conducerea PSD Vâlcea nu are habar la această oră despre acţiunile edililor şi despre intenţia lor de a candida în 2016 sub sigla PNL.

Briceag de la Valea Mare s-a înrudit cu liberalii

Noi am reuşit să aflăm că unul dintre cei doi dezertori este primarul localităţii Valea Mare, Constantin Briceag, a cărui prietenie cu senatorul PNL, Dan Niţu, este de notorietate. Mai mult decât atât, naşul fiului lui Briceag este chiar preşedintele PNL Valea Mare. Acesta este unul din motivele pentru care primarul se pregăteşte să plece de la PSD spre PNL, implicându-se de pe acum activ în acţiunile liberalilor.

Mai mult decât atât, primarul Briceag este supărat nevoie mare pe şeful judeţului Ion Cîlea, care nu l-a ajutat nici până în ziua de azi cu cele două proiecte importante din localitatea sa, ambele fiind acum sistate din lipsa banilor. Este vorba de proiectul de canalizare şi de cel de asfaltare. Lucrările la primul proiect au început încă din anul 2009, este realizat în proporţie de peste 80% ,dar constructorul le-a sistat pentru că până acum a lucrat pe banii lui şi are de primit aproximativ 17 miliarde de lei vechi. La asfaltare primarul Briceag are în plan 5,8 kilometri, dar nici acolo nu poate continua tot din cauza lipsei de bani. „Au fost şi perioade bune, au fost şi perioade mai grele, asta este, nu avem ce face, trebuie să ne descurcăm cum putem” – spunea cu subînţeles primarul localităţii Valea Mare, Constantin Briceag.

Banacu sau Peştereanu fac jocurile PNL-ului?

În ceea ce-l priveşte pe primarul din zona Horezu care se pare că a bătut palma cu PNL-iştii, nu am reuşit să aflăm cu certitudine despre cine este vorba. Însă, conform surselor noastre, doi dintre edilii din cea zonă sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu preşedintele Ion Cîlea. Este vorba despre primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu, şi primarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu, aceştia doi având conflicte tot mai dese cu şeful lor de partid din cauza lipsei fondurilor. „Ar fi păcat să plece şi mai păcat să facă jocurile PNL-ului acum când am preluat puterea. Nu ştiu care dintre cei doi a strâns semnături pentru liberali şi care vrea să candideze sub sigla PNL la alegerile din 2016, însă, cu siguranţă, îl vom afla. Cert este că doi dintre primarii din zona Horezu sunt supăraţi pe conducerea PSD Vâlcea, aceştia fiind Banacu şi Peştereanu. Dar, dacă ei vor să plece, nu au decât” – ne-a declarat sursa noastră din PSD, căreia din motive lesne de înţeles nu-i vom dezvălui identitatea.