Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Caravana USR „Fără păcănele”, la Vâlcea

Caravana USR „Fără păcănele” a ajuns în weekend-ul 3-5 noiembrie 2023 și în județul Vâlcea. Alături de reprezentanți USR în Parlamentul Românei și cei ai USR Tineret, am discutat de-a lungul a trei zile cu vâlcenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copiii și tinerii României și am strâns semnături de susținere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic. Peste 1500 de vâlceni s-au oprit să vorbească cu noi și să semneze petiția prin care USR cere guvernului să ia măsuri pentru protejarea copiilor și tinerilor împotriva acestui pericol.

Acțiunea din județul Vâlcea a debutat cu o Conferință de presă la sediul USR din Râmnicu Vâlcea, la care au participat alături de Andrei Gheorghiu, președintele USR Vâlcea, senatorul Sebastian Cernic, unul dintre inițiatorii proiectului Fără Păcănele, și deputatul Lazăr Ion Marian.

„Vâlcea este unul dintre cele mai sărace județe din Oltenia și din țară. Cu toate acestea, numărul sălilor de jocuri este unul extrem de mare, ceea ce indică faptul că cei care le patronează profită de pe urma oamenilor săraci, care influențați de ideea unui câștig ajung să cadă în capcana acestora. Sunt multe drame provocate de jocurile de noroc în rândul tinerilor din județ, cel mai recent caz fiind acela al adolescentului care și-a dat foc în fața unei săli de jocuri. Aceste tragedii pot fi prevenite prin interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de școli, locuri de joacă, spitale, biserici și centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc,”, a declarat Andrei Gheorghiu, președintele USR Vâlcea și viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

„USR a depus proiecte de lege care interzic publicitatea în spații publice la jocurile de noroc și impun obținerea unui aviz de funcționare din partea primăriei pentru sălile de jocuri. Legile USR prevăd de asemenea ca persoanele plătite din bani publici să controleze piața jocurilor de noroc să nu poată fi și jucători, ca și faptul că reclamele la jocurile de noroc trebuie să conțină mesaje de avertizare în privința dependenței distructive pe care acestea o creează”, a declarat Sebastian Cernic, senator USR, unul dintre inițiatorii proiectului.

„USR solicită majorității PSD-PNL să nu mai blocheze aceste legi împotriva păcănelelor și să nu le mai plagieze în proiecte de lege separate”, a declarat Lazăr Ion Marian, deputat USR de Vâlcea.

Românii își pot declara sprijinul pentru pachetul de legi USR împotriva păcănelelor pe site-ul https://farapacanele.ro/ și pot pune astfel presiune pe parlamentari să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătate și chiar viața. Peste 75.000 de oameni au semnat deja pe acest site pentru pachetul de legi depus de USR.