Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu ne amăgeşte cu promisiuni deşarte

Am fost informaţi, printr-un mail primit pe adresa electronică a ziarului nostru, că senatorul Emilian Frâncu va susţine, la începutul săptămânii în curs, o conferinţă de presă ce se va desfăşura la Grand Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea. Am mai aflat că „alături de senator  vor fi prezenţi şi investitori străini care doresc să participe la dezvoltarea oraşului  nostru”. Care va să zică, parlamentarul a intrat deja, în forţă, în campanie electorală şi vrea să arate râmnicenilor că are forţa necesară, după cum se laudă, să facă din Râmnic un oraş râvnit de investitori. Cei care-l cunosc, totuşi, ştiu foarte bine că omul e demagog şi lăudăros şi tot ce face este pentru a câştiga ceva capital electoral, capitol la care este deficitar.

Ştim cu toţii că în urmă cu câteva luni bune, când nici nu se prea lua în calcul o eventuală candidatură a sa la Primăria Râmnicului, Frâncu şi-a început, deloc timid, campania pentru funcţia de edil al oraşului, împărţind pliante în care apărea alături de preşedintele partidului, Crin Antonescu, directorul OLTCHIM, Constantin Roibu şi ÎPS Gherasim. „Nu am nevoie de acceptul nimănui. Orice poză care se face în spaţiul public poate fi publicată. Eu am avut în activitatea mea două priorităţi: în primul rând ca Vâlcea să se dezvolte, şi am făcut acest lucru, zic eu, destul de bine, aducând fonduri multe şi m-am ocupat şi de Oltchim să primească bani şi doi, am sprijinit spiritualitatea vâlceană. Consider că sunt doi piloni pe care proiectul «Casa Noastră» poate să stea. Din punctul meu de vedere, domnul Roibu reprezintă mediul de afaceri, iar ÎPS Gherasim reprezintă tradiţia, spiritualitatea vâlceană. Aşa cum nu am cerut voie nimănui să mă implic în dezvoltarea acestor două componente, nu trebuie să cer voie nimănui să pun pe un pliant care dezvoltă o idee, un proiect, care nu are nimic politic. Faptul că mă vedeţi într-o poză cu Crin Antonescu, asta nu are niciun fel de semnificaţie politică. Ăstea sunt gogoriţe inventate de rău-voitori. Eu am această viziune a Râmnicului de peste 20 de ani. În consecinţă, nu am nevoie să cer acceptul nimănui să public o poză”, susţinea Emilian Frâncu.

Desigur, nu-l putem crede pe senator, mai ales că-i cunoaştem setea neostoită de putere şi pofta nebună de a ajunge edil al municipiului cu orice preţ. Suntem convinşi că în cazul în care va ajunge primar, ipotetic vorbind, căci şansele sale sunt aproape de zero, omul va uita cu desăvârşire de aşa-zişii investitori pe care vrea să ni-i bage pe gât. De promisiuni deşarte suntem sătui, iar de-ale Frâncului cu atât mai mult!

RAUL POP