Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DISCORDIE ÎN USL VÂLCEA

NEMULŢUMIRI. Primarii social-democraţi refuză să le dea liberalilor mai multe posturi de consilieri locali şi să sprijine numirea unui penelist în funcţia de viceprimar. Ei vor să-şi formeze propriile echipe şi cred că liberalii emit cam multe pretenţii în condiţiile în care nu stau prea grozav în sondajele de opinie. Edilii pesedişti sunt însă puşi la punct de preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, care anunţă sancţiuni pentru cei „care nu se pun în slujba câştigării alegerilor locale şi care, din cauza unor nemulţumiri, încearcă să încurce şi să nu sprijine desfăşurarea alegerilor”.

Noi tensiuni în sânul USL Vâlcea, primarii PSD revoltându-se la ultima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean împotriva colegilor de alianţă. Edilii social-democraţi consideră că pretenţiile liberalilor sunt exagerate şi cred că aceştia ar trebui să-şi vadă lungul nasului şi să se conformeze cu ce primesc, pentru că sondajele de opinie realizate în judeţul nostru arată că PSD-ul are procente mai mari decât PNL-ul. Pe de cealaltă parte, liberalii emit pretenţii după pretenţii, susţinând că au aceleaşi drepturi ca şi pesediştii. Astfel, ei vor să se meargă pe paritate 1 la 1 în privinţa consilierilor locali şi, mai mult decât atât, vor să-şi pună viceprimari la fiecare primărie ce va fi condusă de edili PSD.

Doar pesedişti în primării

Edilii social-democraţi nici nu se gândesc să cedeze pretenţiilor liberalilor, susţinând că vor să-şi formeze propriile echipe. Ei însă se lovesc şi de refuzul preşedintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, căruia i-ar conveni ca la fiecare primărie condusă de primari PNL să aibă câte un pesedist pe post de viceprimar. „În primul rând, în aproape toate localităţile, PSD are mai mulţi consilieri locali şi, în aceste condiţii, nu mi se pare normal să se meargă pe principiul parităţii. Noi am mers pe ideea că se va ţine cont de sondajele de opinie în fiecare localitate în parte şi aşa vor fi şi locurile pe listele de consilieri împărţite. Nici în privinţa postului de viceprimar nu mi se pare normal să mi se impună mie să pun un liberal. Eu vreau să-mi fac propria echipă şi vin peneliştii să se bage peste noi în primării. Nu mi se pare normal. Din cauza aceasta s-a creat o nemulţumire generală a primarilor PSD şi nu cred că va ceda niciunul” – ne-a declarat un primar PSD, care, din motive lesne de înţeles, a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Ion Cîlea anunţă sancţiuni pentru cei ce se revoltă

Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, nici nu vrea să mai audă de nemulţumiri sau de răsculaţi, susţinând că mai sunt doar două luni până la alegerile locale şi trebuie să strângă rândurile. El ameninţă şi cu sancţiuni împotriva celor ce nu se supun ordinelor şi disciplinei de partid şi care încearcă să saboteze USL-ul, chiar dacă sunt din partidul său. „În termen de două săptămâni avem sarcina de a clarifica candidaţii şi să clarificăm ponderea şi ordinea pe listele de consilieri locali. Mai greu va fi la listele pentru Consiliul Judeţean şi cele pentru Consiliul Local Rm. Vâlcea pentru că aici avem câteva probleme pe care sperăm că le vom soluţiona, dacă nu o vom face printr-o negociere la Bucureşti. Am pus accent la ultimele şedinţe pe măsurile pe care le vom lua împotriva acelora care nu se pun în slujba câştigării alegerilor locale şi care, din cauza unor nemulţumiri, încearcă să încurce şi să nu sprijine desfăşurarea alegerilor. Acum nu ne mai putem juca pentru că timpul este foarte scurt şi toată lumea trebuie să fie cu arma la picior. Trebuie să ne realizăm obiectivul şi am realizat acest obiectiv, USL, în ideea de a termina cu toţi cei care îşi bat joc de români şi au adus ţara într-o situaţie foarte grea” – susţine preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Vâlcea, Ion Cîlea. CLAUDIA STANCIU