Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Eugen Neață susține prin amendamente finanțarea proiectelor vâlcene

„Bugetul vine greu. Tot ceea ce vine de la guvernarea liberal-useristo-udemeristă vine greu, lent, neclar. De vină este, ați ghicit, pandemia.

La noi, guvernul nu are noroc de o iarnă strașnică, care să pună totul pe butuci. Dușmanul meteorologic și-a luat vacanță. Mai trimite câte un ger de probă din Siberia, câte o zăpadă pipernicită, de culoare și câte o temperatură de final de primăvară, ca să ne amintim că există și anotimpuri pe lumea aceasta. Dar nu împiedică cu nimic buna și înțeleapta guvernare care răsare ca omul zăpezilor cu bugetul fluturând în mână la finalul lui februarie pentru a fi votat cu chiu cu vai în primele zile din martie. Mă și mir că n-a apărut încă propagandistul de serviciu să rostească apăsat, ardelenește, cele trei litere care s-au opus progresului liberalo-userist-udemerist.

Umblă, așadar, zvonul că vine bugetul. În calitate de deputat, eu îl aștept cu nerăbdare încă de la finalul anului trecut. Îl aștept cu amendamente, nu cu simpatie. Știu că este un buget al austeritate, fără milă. El a fost compus însă de cei care se prezintă ca cei mai importanți democrați din sud-estul Europei și mă aștept să accepte, din preaplinul lor democratic, amendamentele care au în vedere multele nevoi de finanțare a proiectelor pe care și le propun primăriile vâlcene.

57 dintre amendamentele depuse de mine deja la Parlamentul României în numele grupului parlamentar al Partidului Social Democrat au în vedere finanțarea unor obiective de interes local și județean. Printre ele și proiecte suspendate din lipsă de finanțare, poate cele mai importante dintre toate, pentru că dezvoltarea nu se reia de la zero ori de câte ori se schimbă guvernul liberal cu guvernul liberalo-userist-udemerist, de pildă. Se întâmplă la Râmnicu Vâlcea, unde primăria a finanțat jumătate din proiectul de modernizare a unui număr considerabil de străzi și așteaptă cealaltă jumătate de finanțare de la guvern. Tot în municipiul reședință de județ sunt în așteptarea finanțării foarte multe proiecte despre care am mai scris aici în săptămânile trecute, de la piste de biciclete la amenajarea unui nou cimitir și de la extinderea rețelei de canalizare pentru apa pluvială în Ostroveni sat și până la investiții în noi săli de sport școlar și a Complexului sportiv 1 Mai din parcul Zăvoi, proiect cu o valoare de peste 92 de milioane de lei. Amenajarea Centrului multifuncțional de relaxare și agrement Ostroveni este de asemenea un proiect important, care are nevoie de peste 28 de milioane de lei pentru a recupera construcția realizată parțial în incinta Ștrandului Ostroveni (vezi imagini). Așa cum spuneam la început, lista amendamentelor pe care le-am depus în întâmpinarea bugetului în Parlamentul României se referă la nevoi din zeci de localități vâlcene” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neață.