Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Buican susţine că angajaţii de la cariera Berbeşti şi Alunu vor fi epuraţi politic

DEZVĂLUIRI. Deputatul PNL, Cristian Buican, a declarat recent că deţine informaţii certe legate de disponibilizarea unor angajaţi din carierele de la Berbeşti şi Alunu. Din punctul său de vedere, vom asista la o serie de epurări politice, care vor fi iniţiate de directorii societăţilor miniere mai sus menţionate.

Liberalul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, a făcut, la ultima sa conferinţă de presă, o serie de afirmaţii de-a dreptul surprinzătoare. El susţine că a primit semnale îngrijorătoare legate de disponibilizarea câtorva sute de salariaţi de la Berbeşti şi Alunu, care vor fi scoşi din câmpul muncii pentru că sunt membri ai PSD şi PNL. „Am semnale că Guvernul României va trece la disponibilizări masive, în urma cărora mii de familii din judeţ vor rămâne fără resurse financiare. Eu cred că politica falimentară a guvernului Boc va lovi, în următoarea perioadă, crunt şi judeţul Vâlcea. Înţeleg că la Berbeşti şi Alunu se fac liste cu muncitori care vor fi disponibilizaţi. De asemenea, am informaţii certe că directorii de la aceste societăţi miniere doresc să facă epurări politice, punând pe listele de disponibilizări toţi membrii PSD sau PNL. Le atrag atenţia acestor conducători de instituţii că îi vom apăra pe toţi cei care vor fi daţi afară din serviciu pe criterii politice. În săptămâna viitoare voi face o declaraţie politică şi o interpelare în Parlamentul României pe această temă, în care mă voi opune acestor măsuri”.

„Desfiinţarea spitalelor din Berbeşti şi Brezoi, atentat la sănătatea publică”

În cadrul aceleaşi întâlniri cu presa, Cristian Buican a mai atins o temă de discuţie, şi anume, închiderea spitalelor din Brezoi şi Berbeşti. Prefectul Petre Ungureanu a reparat  greşeala comisă la începutul lunii ianuarie, când şi-a dat acordul pentru desfiinţarea spitalelor Brezoi şi Bălceşti. Amintim cititorilor noştri  că spitalul Brezoi are în derulare un proiect de câteva milioane de euro, bani proveniţi din finanţările europene, pentru modernizarea unităţii spitaliceşti. „Sunt de părere că închiderea spitalelor din Berbeşti şi Brezoi trebuie să aparţină administraţiilor publice locale. Nu ştiu cum au ajuns aceste unităţi spitaliceşti pe lista de desfiinţare a guvernului Boc, însă constat că atunci când Băsescu iese la televizor şi enunţă o idee, imediat guvernul o pune în practică. Vă aduceţi aminte că în urmă cu ceva vreme, preşedintele ţării spunea la televizor că în România sunt prea multe unităţi spitaliceşti şi că 200 dintre ele trebuie închise. Eu cred că acest lucru este făcut în pripă, că nu există criterii clare de transformare a acestor spitale şi mai cred că desfiinţarea acestora se face acolo unde primarii au altă coloratură politică decât cea portocalie. PNL se va opune unor astfel de măsuri şi consideră că asemenea măsuri au repercusiuni grave asupra cetăţenilor. Repet, închiderea spitalelor din cele două oraşe reprezintă un atentat la sănătatea publică”, a conchis liberalul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU