Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Eugen Neață: Ordine și dezordine la Afaceri Interne!

Afacerile Interne se ocupă prin excelență de ordine în societatea românească. Ordinea se impune prin aplicarea strictă a prevederilor din legislația română și Afacerile Interne chiar asta fac.
Atunci, de unde vine dezordinea de la Afacerile Interne?
În urmă cu câteva zile, confruntarea verbală stradală dintre grupul manifestanților polițiști și ministrul liberal de la interne a afișat o dezordine de principii și de neînțelegeri greu de acceptat. Pe scurt, polițiștii și-au câștigat drepturi salariale în instanță, printr-o decizie definitivă. Ministrul Vela refuză să aplice decizia judecătorilor. Se vede că ministrul nu este polițist. Dacă ar fi, ar ști că legea și deciziile judecătorești se execută, nu se discută. Ministrul Vela ar mai dori o dezbatere (!) pe decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, cea care cere Afacerilor Interne să-și remunereze angajații în mod echitabil acum, nu la Sfântul Așteaptă al guvernării liberale. Încăpățânarea liberală de a menține nedreptățile salariale din acest minister dă impresia că Afacerile Interne sunt în România o instituție în mare dezordine.
Am lucrat în Poliție și în acest minister de la posturi de debut profesional și până la posturi de comandă regională și națională. Nu-mi poate fi indiferentă nici suferința foștilor mei colegi, nici imaginea publică a Afacerilor Interne printre români. Dacă nu are bani domnul ministru, poate opri risipa de bani care se petrece prin detașarea haotică a comandanților județeni de colo-colo, foarte costisitoare după câte știm, petrecută la ordinul său.
Banii care li se cuvin oamenilor nedreptățiți trebuie să ajungă urgent la ei, indiferent dacă vin din economii sau din alte surse bugetare. În fața amenințărilor actuale – criza medicală internațională și criza regională a refugiaților – Ministerul Afacerilor Interne are de jucat un rol decisiv. Menținerea ordinii sociale în situații de criză se face prin aplicarea legii și a deciziilor judecătorești, nu prin încălcarea regulilor și prin dispreț față de hotărâri definitive pronunțate de judecători la cel mai înalt nivel al justiției române.