Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteșanu: Mai multe proiecte pentru binele românilor

„Una dintre deciziile importante este cea inițiată de vicepremierul Sorin Grindeanu, referitoare la înființarea Registrului Utilajelor care va funcționa în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și care va ajuta autoritățile și companiile care lansează proiecte de interes public să poată verifica dacă cei ce intră în licitații pot aduce imediat în șantier utilajele prezentate în ofertă. Se va evita astfel, întârzierea sau blocarea proiectelor datorită posibilei lipse a utilajelor. Acest registru devine operațional de la 1 Martie 2023.

La fel de important este și proiectul „criteriului verde” pentru susținerea produselor și serviciilor românești, proiect inițiat de PSD și adoptat în Camera Deputaților în calitate de for decizional. Concret, în evaluarea ofertelor la licitații se va ține cont de cea mai scurtă distanță de la locul de producție la cel de consum adică, un traseu de transport mai scurt care înseamnă o poluare redusă și costuri mai mici.

Un alt proiect PSD de o importanță strategică, este cel care se referă la finalizarea și punerea în funcțiune a hidrocentralelor finalizate în proporție de peste 90% și care ar putea alimenta cu energie circa 300.000 de gospodării. Proiectul a trecut cu vot favorabil de Senat și va ajunge cât mai rapid pe ordinea de zi a Camerei Deputaților” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu.