Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Daniela Oteșanu: Sunt convinsă că peste 10 ani, de exemplu, vom putea vorbi de o poziționare a județului nostru între primele 5 din țară

„Vâlcea s-a consolidat ca un județ turistic, aflat în primele zece din țară, asta după ce în urmă cu 10 ani, era pe locurile 14-15. Strategia Consiliului Județean și a primarilor de a investi în infrastructură modernă, de a facilita accesul spre zone pitorești a făcut posibil acest salt al județului nostru în zona fruntașă a clasamentului.

Din punctul meu de vedere suntem abia la începutul unei dezvoltări considerabile pe acest palier, sunt încă foarte multe localități care deși nu sunt atestate oficial drept stațiuni turistice, ele completează perfect prin spații de cazare și prin număr de turiști acest județ. Și am în vedere, Costești, Bărbătești, Slătioara, Sălătrucel, Bărbătești, Câineni, Perișani, Prundeni și asta este doar o parte din comunele care lunar înregistează turiști.

După construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, Țara Loviștei, un teren virgin din acest punct de vedere, o zonă care se va afla la doar 2 ore de capitala României va deveni un nou pol turistic consolidat în zonă, acolo unde deja primarii și Consiliul Județean prin proiectul ”drumului Loviștei”, lucrează la o astfel de strategie.

Sunt convinsă că peste 10 ani, de exemplu, vom putea vorbi de o poziționare a județului nostru între primele 5 din țară, pentru că strategia pe care o urmăm, faptul că primarii se întrec în astfel de proiecte, converg spre un astfel de rezultat.

Acordăm, noi ca parlamentari și vobesc în numele meu, o importanță și un sprijin total pentru zonele care doresc să se certifice oficial drepte zone sau destinații turistice” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu.