Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crin Antonescu s-a dezis de Frâncu

ÎNDÂRJIRE. Tot mai multe voci ale societăţii civile, dar şi ale unor politicieni, chiar colegi de partid cu Emilian Frâncu susţin că acesta ar fi trebuit să facă pasul în spate şi să se retragă. Nu a făcut-o, nici nu are de gând, însă fiecare este răspunzător pentru deciziile sale. Emilian Frâncu a revenit în forţă la Primăria Râmnicului, decis să-şi înfrunte toţi contestatarii. Deşi este ameninţat cu referendumuri pentru demitere, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a dezis de el într-o emisiune televizată, Frâncu nu renunţă.

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro

Preşedintele PNL Vâlcea, Crin Antonescu, a avut, zilele trecute, o reacţie publică, vizavi de situaţia primarului Emilian Frâncu, condamnat cu suspendare pentru infracţiunea de luare de mită, la o emisiune televizată. Aşteptată cu mare interes de public, opinia liderului PNL nu-i este favorabilă lui Frâncu, acesta spunând că nu înţelege cum a putut Emilian Frâncu să facă aşa ceva. „Emilian Frâncu îmi e prieten. L-am considerat nevinovat până la decizia justiţiei. Acum există o sentinţă, nu o putem ignora. Nu-mi pot explica de ce a recurs la acele gesturi. Despre demisie vă pot spune că este o opţiune personală a fiecăruia. Emilian Frâncu are un contract cu oamenii din Rm. Vâlcea, nu cu mine” – a susţinut Crin Antonescu. Mai mult decât atât, Emilian Frâncu a fost unul dintre cei prezenţi la ziua liderului PNL, în speranţa obţinerii clemenţei din partea lui Antonescu. Din câte se vede, nu a obţinut-o.

„Demisia ar fi fost un act de normalitate”

Şi liberalul Victor Giosan consideră că demisia ar fi fost o decizie înţeleaptă. Mai mult decât atât, la ultima şedinţă a Biroului Permanent Teritorial, Victor Giosan a avut o poziţie tranşantă vizavi de această chestiune. „E o întrebare complicată. Nu vă pot spune eu ce trebuie să facă Emilian Frâncu, însă vă pot spune ce aş fi făcut eu în locul dânsului. M-aş fi retras. Dumnealui decide, însă eu, pus într-o situaţie delicată de acest gen, m-aş retrage. Este foarte greu pentru Emilian Frâncu în situaţia dată să mai fie liderul unei comunităţi, care să se bazeze pe legitimitate şi încredere pentru a putea lua decizii complicate, uneori nepopulare. Când credibilitatea ţi-e pusă la îndoială printr-o decizie judecătorească, chiar dacă eşti nevinovat, este greu să mai pozezi în lider” – consideră liberalul Victor Giosan.