Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: adevarul.ro

Vlad Voiculescu, voluntarul bolnavilor de cancer, este noul ministru al Sănătății

FOTO: adevarul.roSă sperăm că omul care s-a dedicat trup și sufletul ajutării bolnavilor de cancer va reuși să îndrepte măcar o parte din erorile sistemului sanitar. Trebuie să fim conștienți de faptul că sistemul medical din România este în moarte clinică și că un singur om nu poate să refacă în câțiva ani, ce au distrus alții în zeci. Vlad Voiculescu a devenit cunoscut pentru ajutorul pe care l-a oferit bolnavilor de cancer din România. Mai exact, acesta a creat o rețea de voluntari care cumpărau citostatice din Austria și Germania. Aceste medicamente erau de negăsit în farmaciile românești și spitale, și astfel Vlad Voiculescu a inițiat un fel de rețea a citostaticelor fără să solicite vreun beneficiu material suferinzilor. Grupul “Rețetaua citostaticelor” a fost și subiect de documentar.

Această poveste a început în urmă cu 8 ani pe când Vlad lucra într-o bancă din Viena, venind aproape săptămânal acasă. Cineva i-a cerut să-i cumpere niște citostatice pentru un copil bolnav de cancer. Rând pe rând oamenii au început să-i ceară ajutorul, și astfel Vlad a devenit un fel de cărăuș al medicamentelor.

Realizările lui nu se opresc aici. El este inițiatorul MagicCAMP (o tabără pentru copiii bolnavi de cancer, de care au grijă o mână de voluntari) şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.