Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Colegii elevei de la ” Roaită” care s-a sinucis dau vina pe pedagoga de la internat

TRAGEDIE. Una din amicele Ralucăi Vladu susține că vina pentru această tragedie o poartă ” pedagoga” de la internatul unde era cazată fata. ” O să o aibă pe conștiință nenorocita de pedagogă. Păcat!” , este unul din mesajele postate pe Facebook.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Săptămâna trecută, Vâlcea a fost zguduită de vestea tristă că o elevă de la Colegiul ” Mircea cel Bătrân” (Roaită) din Rm. Vâlcea a ales să își pună capăt zilelor. Tragedia s-a întâmplat în dimineața de joi, 26 septembrie, la primele ore ale dimineții, când fata s-a aruncat în fața trenului în halta din Nord. Raluca Vlad, de 15 ani, din Popești, era elevă în clasa a IX-a la ” Roaită” . Fata venise de două săptămâni la acest colegiu, ea terminând generala la Școala Ur și Popești, cu o medie mare de 9,32. Cadrele didactice și directorul Cătălin Pană de la Roaită au rămas șiocate la aflarea veștii că tânăra s-a sinucis, susținând că ea nu avea niciun fel de problemă la șicoală și era așteptată să vină la orele de curs ce începeau la ora 13.00.

Raluca Vlad era cazată la internatul colegiului din cartierul Nord, iar în dimineața tragediei ea a fost văzută când se ducea să ia micul dejun. După aceea, fără a avea permisiunea pedagogului, fata a părăsit internatul și de atunci nimeni nu a mai șitiut nimic de ea până când poliția nu a anunțat tragicul eveniment.

De la polițiștii ce cercetează cazul am aflat că tânăra a fost văzută de mecanicul trenului că aștepta pe peron, foarte aproape de calea ferată. A început să semnalizeze, Raluca s-a dat câțiva pa și înapoi, însă când trenul a ajuns în dreptul ei, fata s-a aruncat sub șine.

Conflict cu colegele din internat

Din spusele colegilor săi, cu o zi înainte de tragedie, tânăra, fiind la orele de curs, a solicitat să se ducă la cabinetul medical, susținând că nu se simte bine. Ulterior însă, ea a mers la internat și chiar le-a făcut o glumă colegelor sale de cameră. ” Mi-a povestit unul dintre pedagogi că o colegă de-a fetei din internat a ie șit pe coridor la miezul nopții și spunea că se duce să ia masa. De fapt, Raluca făcuse o glumă, dându-le colegelor ei ceasul cu câteva ore înainte. Le-am întrebat pe fete dacă șitiau să aibă ceva probleme, dar nimeni nu șitie nimic. Nici nu se cunoșteau bine pentru că de doar două săptămâni a început șicoala. Avea o singură absență la o oră de germană. În rest nu avea probleme și era venită și cu o medie mare, deci era o față bună la învățătură” „ne-a declarat directorul Colegiului Mircea cel Bătrân, Cătălin Pană.

Eleva Raluca Vladu a lăsat un bilet de adio într-un jurnal personal. Ea a scris cu majuscule: ” VĂ IUBESC PE TOȚ! LA REVEDERE!” . Polițiștii au ridicat jurnalul de la internatul în care era cazată fata și i-au interogat colegele. Ulterior, însă, s-a aflat că tânăra ar fi avut și un conflict cu colegele de cameră, iar zilele viitoare părinții urmau să fie chemați la discuții cu pedagogii, pentru ca mai apoi fata să fie mutată disciplinar în altă cameră de la acela și internat.

Prietenii Ralucăi cred că ” pedagoga” e de vină

De și au trecut câteva zile bune de când tânăra Raluca Vladu s-a sinucis, polițiștii care anchetează cazul, cadrele didactice de la Roaită și părinții fetei nu au reu șit să afle adevăratele motive ce au determinat-o să își pună capăt zilelor. Paginile site-urilor de socializare au fost umplute însă cu mesaje de condoleanțe, cu clipuri video de adio, dar și cu opinii ale prietenilor tinerei despre ce s-a întâmplat cu câteva zile înainte să se omoare. Astfel că, una din amicele Ralucăi Vladu susține că vina pentru această tragedie o poartă ” pedagoga” de la internatul unde era cazată fata. ” O să o aibă pe conștiință nenorocita de pedagogă. Păcat!” , este unul din mesajele postate pe Facebook.

Nu am reu șit însă să aflăm cine este această pedagogă despre care se face vorbire, dar suntem convin și că mai devreme sau mai târziu adevărul despre motivele sinuciderii tinerei de 15 ani va ie și la iveală.