Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crin Antonescu cere comisie de anchetă pentru Ponta: „Cazul Duicu e halucinant”

Într-un interviu acordat Hotnews, Crin Antonescu a declarat că doreşte înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să analizeze modul în care ar putea fi implicat premierul Victor Ponta în afacerile baronului PSD, Adrian Duicu.

„Trebuie să strângem date, pentru că avem aceste afirmaţii ale lui Duicu surprinse în înregistrări, avem poziţia premierului, care neagă, poziţia ministrului de Interne, care nu-şi aminteşte, arătând textual că pe la cabinetul premierului e pelerinaj şi nu mai poţi să-i ţii minte pe toţi”, a declarat Antonescu şi a adăugat că „din partea PNL nu există nicio reţinere în a lumina aceste lucruri”.

Crin Antonescu este susţinut de întreg PNL-ul, iar susţinerea a fost exprimată chiar prin vocea purtătorului de cuvânt, Cristian Pocora: „Corupţia stă în biroul lui Victor Ponta. Cu fiecare zi, se adună dovezile că Victor Ponta este omul baronilor, cei care de fapt direcţionează influenţa premierului şi banii publici spre interesele lor personale. Apariţia numelui lui Victor Ponta în dosarul lui Adrian Duicu, în condiţiile în care procurorii susţin că baronul PSD făcea trafic de influenţă chiar din cabinetul premierului, este un fapt de o gravitate deosebită”.

În timp ce PDL şi PMP ar fi în principiu de acord cu înfiinţarea unei astfel de comisii, la PSD vorbeşti de funie în casa spânzuratului. Nici nu vor să audă despre aşa ceva, ba, mai mul, îl acuză pe Antonescu că a scăzut în notorietate şi are nevoie de capital electoral.

Pentru ca ideea lui Antonescu să fie luată în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor, acesta are nevoie de susţinerea a cel puţin 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare distincte. Ulterior, propunerea trebuie votată, însă, în plen, unde USD deţine, însă, majoritatea.