Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tocăniță picantă cu cârnați

Ce vă trebuie? 300 g fasole boabe, 300 g cârnați picanți, 100 ml suc de roșii, 2 morcovi, 2 roșii, 1 ceapă, pătrunjel proaspăt, ulei, boia de ardei iute, sare.

Cum se prepară? Se pune fasolea la înmuiat, cu o seară înainte. A doua zi se spală și se pune la fiert. Se fierbe 60 minute. Se curăță legumele. Morcovii și ceapa se toc mărunt. Roșiile opărite în apă fiartă, se decojesc și se taie bucățele. Cârnații se taie rondele și se prăjesc 2 minute în 3 linguri de ulei. Se scot din cratiță și , în uleiul in care s-au prăjit cârnații, se pun legumele tocate și fasolea fiartă și strecurătă. Se toarnă sucul de roșii, se pune 1/2 de linguriță de boia iute și sare. Se fierbe 30 minute pe foc moderat. La final se adaugă cârnații prăjiți se amestecă ușor și se oprește focul. Se servește cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!