Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„CRETINEL” DE LA PP-DD O PLAGIAZĂ PE GRAPINI

• Marian Cristinel siluieşte limba română mai ceva decât un pângăritor de doi bani • deputatul PP-DD face aceleaşi greşeli gramaticale ca şi ministresa noastră de la Turism

Sintagma din titlu nu ne aparţine, însă cu ea l-au gratulat colegii săi din politică pe deputatul PP-DD de Drăgăşani, Marian Cristinel. E clar! Trăim într-o perioadă a imposturii ridicată la rang guvernamental. Ponta e plagiator cu acte-n regulă, Grapini mutilează limba română şi dă vina pe Ipad şi uite aşa îşi permite şi Cristinel al nostru să se creadă mare lider de partid. Ce dacă nu ştie cum se scrie „vreo” sau „noştri”? Cristinel vrea să aibă cel puţin vicepreşedinte la CJ şi nu s-ar supăra nici dacă ar pune mâna şi pe un post de viceprimar la primăria Râmnicului.

Printr-un mare concurs de împrejurări, omul a ajuns parlamentar. Nici chiar el nu visa la o asemenea demnitate, însă dorinţa USL de a distruge cu totul PDL-ul s-a materializat, la Vâlcea, prin câştigarea de către PP-DD a două posturi de parlamentar, unul de deputat la Drăgăşani şi încă unul de senator la Bălceşti. În fine, văzându-se cu mandatul în buzunar, omul, traseist de meserie, a făcut o haltă pe la independenţi în Parlamentul României, ratând la mustaţă intrarea în PSD, revenind apoi la PP-DD şi punând condiţii serioase. L-a detronat pe Mihalache, (nu că ar fi mare pagubă) şi a început să facă jocurile în PP-DD Vâlcea, târguindu-se cu liderii politici mai ceva ca la piaţă. Ba chiar, a fost văzut şi la şedinţele de Consiliu Judeţean sau Local. Omul cică e interesat să facă totul pentru partidul lui şi visează numai funcţii dintre cele mai importante.

Însă, până una alta, n-ar fi lipsit de importanţă să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de gramatică a limbii române, pentru că dă rău de tot să scrii în loc de „vreo” „vre-o”. Dar şi mai rău este să scrii „noştri” cu doi „i”. Domnule deputat, „noştri” se scrie întotdeauna cu un singur i! Niciodată cu doi, decât dacă vreţi să siluiţi biata noastră limbă, care, sincer n-are nicio vină! Asta denotă o lipsă crasă de stăpânire a limbii materne, ne e şi teamă să întrebăm dacă omul vorbeşte şi altă limbă, iar asemenea cunoştinţe sunt predate undeva prin clasa a V-a sau a VI-a.

Cum Dumnezeu să ai pretenţia să fii respectat drept lider de partid atâta timp cât trimiţi informări către presă care conţin crase greşeli gramaticale? Spre exemplificare, publicăm o parte a declaraţiei, asigurându-l pe deputat că deţinem mailul drept probă, în caz că ar vrea să nege sau să o dea cotită.

„Vreau să mulţumesc presei pentru că total dezinteresat şi obiectiv analizează activitatea noastră ca organizaţie de partid şi vreau să comunic opiniei publice din Vâlcea, alegătorilor noştrii, că nu am preluat Organizaţia Judeţeană a PP-DD Vâlcea pentru a mă cocoţa pe vre-o funcţie sau din alte interese. Ca să fie clar, precizez, că atunci când am intrat în politică, am intrat având o situaţie financiară care îmi permite ca eu şi familia mea să trăim suficient de bine şi să încercăm să-i ajutăm şi pe alţi semeni ai noştrii, fiind unul dintre oamenii care a investit resurse financiare, de timp şi umane deosebite în PP-DD Vâlcea iar acest lucru poate fi dovedit cu înscrisuri” – susţine Marian Cristinel.

Apoi, deputatul PP-DD spune că nu a venit la conducerea PP-DD pentru a porni războaie, însă tocmai a dat afară doi consilieri locali, unul de la Rm. Vâlcea, iar altul de la Drăgăşani. „Nu am venit la conducerea PP-DD Vâlcea pentru a porni războaie. Am venit la conducerea PP-DD Vâlcea pentru a construi, însă pentru a construi am nevoie de o echipă unită în care să am încredere totală şi să le dovedesc că merit această încredere. Sunt inginer şi ofiţer superior în rezervă iar formaţia mea ca om se ghidează şi după principiul devotamentului, disciplinei şi angajamentului total şi câştigarea bătăliilor politice care vor urma” – precizează deputatul PP-DD.

În final, Cristinel dă cărţile pe faţă, dezvăluindu-şi intenţiile: „Închei spunând că nu vom face nicio alianţă politică în Consiliul Judeţean sau în Consiliul Local, îl anunţ pe Ion Gigi Matei că dialogul nostru nu poate fi decât unul instituţional, iar în cadrul Consiliului Judeţean în eventualitatea unei alianţe pentru obţinerea majorităţii, eu şi colegii mei considerăm că PP-DD Vâlcea merită unul dintre locurile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.”