Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aurora Gherghina sau Adrian Buşu la Prefectura Vâlcea?

PROPUNERI. Zilele viitoare, mai mult ca sigur, pe adresa Prefecturii Vâlcea va ajunge ordinul de demitere din funcţie a actualului prefect de Vâlcea, Mircea Nadolu (susţinut de PNL). Atunci va veni rândul pesedistului Cîlea să facă propuneri pentru funcţia de prefect al judeţului, iar numele care se vehiculează sunt cele ale actualului subprefect Aurora Gherghina, dar şi al juristului Adrian Buşu.

Spiritele se încing pe scena politică vâlceană odată cu ruperea USL. Avându-se ca şoarecele şi pisica, cei doi foşti co-lideri ai USL Vâlcea, Cristian Buican şi Ion Cîlea, abia aşteaptă să îşi plătească câteva poliţie. Cel mai important post, pe care preşedintele PSD Vâlcea şi-l dorea cu ardoare de foarte mult timp este cel de prefect al judeţului Vâlcea. Ei bine, iată că i se îndeplineşte şi acest vis lui Ion Cîlea, care aşteaptă cu nerăbdare să fie emis ordinul de demitere din funcţie a actualului prefect Mircea Nadolu. Sigur, sunt cunoscute şi contrele dintre Cîlea şi Nadolu (nu numai cele dintre Cîlea şi Buican), în aceşti ultimi doi ani, aceştia comunicând doar prin intermediul declaraţiilor de presă, dar şi atunci îşi trimiteau săgeţi otrăvite.

Acum nu se mai aşteaptă decât ordinul Ministrului de Interne, pentru ca Ion Cîlea să facă propunerile pentru viitorul prefect de Vâlcea. Variante sunt multe. Se vehicula numele eternului Remus Grigorescu, însă varianta aceasta pare deja mult prea expirată ţinând cont de problemele penale ale acestuia. Aşa că, cea mai plauzibilă numire pe acest post pare cea a actualului subprefect, Aurora Gherghina. Aceasta este cunoscută ca o apropiată a lui Ion Cîlea, iar atunci când era membru cu acte depline al PSD, era un bun executant, la toate alegerile făcând muncă grea de partid.
adrian busu
Numai că, în această ecuaţie de numire a noului prefect de Vâlcea a intrat de curând şi fascinantul „clovn” de casă al PSD-ului, Adrian Buşu, care şi-a antrenant deja limba în urechea preşedintelui Cîlea, rugându-l să îl pună prefect. Ultimele calcule arată că Buşu poate fi înlocuit la Consiliul Judeţean de un alt consilier PSD, astfel încât social-democraţii să nu piardă o eventuală majoritate fragilă în instituţie. Conform listei USL, dacă un consilier judeţean pleacă, indiferent că este PNL sau PSD, următorul care va depune jurământul de ales judeţean este un pesedist, George Claudiu Stanciu. În mod normal, însă, ar fi trebuit ca următorul pe listă să fie un liberal şi aşa şi era, dar cel ce urma la rând este chiar primarul localităţii Băbeni, Ion Bîzîc, care nu va renunţa la funcţia sa pentru Consiliul Judeţean.

Aşadar, conform situaţiei prezentate de noi, Ion Cîlea are două variante plauzibile pentru funcţia de prefect. Cine va fi oare: Aurora sau Buşu? Aşteptăm cu interes!