Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CONSTANTIN RĂDULESCU: Grigorescu şi Buşu rămân fără mandatele de consilieri județeni

Oficializarea lui Dumitru Lovin și a lui Remus Grigorescu în funcții importante și de conducere la ALDE Vâlcea, pune PSD Vâlcea în postura de a reevalua întreaga situație. Mai ales că este foarte complicat deoarece Remus Grigorescu și Adrian Bușu sunt totuși consilieri județeni. Dacă Grigorescu a plecat de tot la ALDE Vâlcea, Bușu și-a dat demisia doar din funcțiile de conducere din PSD, rămânând simplu membru.

Președintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a precizat că cei doi își vor pierde mandatele de consilieri județeni.

„Legat de situaţia celor trei, Remus Grogorescu, Adrian Buşu şi Dumitru Lovin, procedurile statutare au fost demarate în urmă cu două săptămâni. Bineînţeles că vom lua măsuri. În urmă cu două săptămâni, Comisia de Disciplină şi Integritate a Partidului Social Democrat s-a autosesizat pe baza articolelor de presă care îi dădeau plecaţi la alte partide pe cei trei. Le-a cerut clarificări dacă ceea ce scrie în presă este adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu au venit aceste clarificări, dar după conferinţa de presă a domnului Tăriceanu, doi dintre cei trei colegi se situează clar în afara Partidului Social Democrat.

Ştiţi foarte bine că adeziunea la un alt partid politic este demisie din partidul din care a făcut parte. Sunt chestiuni procedurale pe care le vom urma şi care vor duce la propuneri statutare inclusiv în ceea ce-l priveşte pe domnul Buşu, care a trimis demisia din funcţia de vicepreşedinte şi din cea de purtător de cuvânt, anunţându-ne că doreşte să-şi continue activitatea de membru de partid, probabil în ideea de a-şi păstra mandatul de consilier judeţean. Repet, Comisia de Disciplină şi Integritate a PSD este în proceduri specifice şi conform statutului PSD, activitatea comisiei este, până la verdictul pe care îl va comunica public, supusă caracterului confidenţialităţii, dar vom lua măsuri statutare.

Comisia de Integritate întocmeşte un raport pe care vi-l vom comunica într-o conferinţă de presă viitoare. Însă, este clar că odată ce un consilier judeţean, în speţă domnul Remus Grigorescu, a făcut adeziune la un alt partid, este considerat demisionar din partid şi ca urmare îşi va pierde mandatul de consilier judeţean. Situaţia domnului Buşu va fi şi ea clarificată în zilele următoare, pentru că abia joi am primit demisia dumnealui din funcţiile la nivelul PSD, dar, repet, şi în cazul dumnealui Comisia de Integritate lucrează la raportul pe care ni-l va înainta în zilele următoare. Se va lua act în cadrul Biroului Permanent şi a forurilor statutare ale partidului şi se trece imediat la retragerea sprijinului politic”, a declarat preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu.