Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Coca şi Rădulescu n-au fost buni de parlamentari, dar pot ajunge miniştri

Există viață și după alegerile interne din cadrul Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, unde s-a votat locul pe listă și pesediștii care vor participa la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Cel puţin aşa susţin liderii PSD Vâlcea, care consideră că votul din seara de joi, 6 octombrie 2016, nu ar trebui să pună capăt carierelor politice ale lui Laurenţiu Coca şi Romeo Rădulescu la PSD.

Aceşti doi parlamentari, Coca şi Rădulescu, chiar dacă nu mai sunt acum pe locuri eligibile, îşi pot găsi locul şi rolul într-o viitoare guvernare PSD. Cu toate acestea, trebuie precizat că lista nu este bătută în cuie, urmând ca la Bucureşti, Liviu Dragnea să decidă ordinea pe listă, putând face chiar modificări majore.

Amintim că cei peste 100 de social-democraţi prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean au votat oameni noi pe listă, aproape necunoscuţi în politica din Vâlcea.

La Camera Deputaţilor, surpriza cea mare a fost aceea că Romeo Rădulescu nu a reuşit să se claseze decât pe locul 5, obţinând 51 de voturi. Astfel, Ovidiu Popa a obţinut 112 voturi, Vasile Cocoş, 99 de voturi, Daniela Oteşanu, 89 de voturi şi Dumitru Pearcu, 62 de voturi.

La Senat, actualul senator Laurenţiu Coca a fost surclasat de tânărul Bogdan Matei, care recent, a picat concursul pentru inspector şcolare adjunct. Pesediştii au votat astfel: Bogdan Matei 65 de voturi, Coca Laurenţiu 39 de voturi, Adina Dobrete 17 voturi şi Nicolae Spiridon 11 voturi.