Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Circ USL la Consiliul Judeţean Vâlcea

Şedinţă jenantă la Consiliul Judeţean Vâlcea, acolo unde consilierii judeţeni PNL şi PSD s-au dat în stambă, s-au certat mai bine de oră şi s-au făcut de râs în faţa unui întreg judeţ. Totul a pornit de la o iniţiativă a aleşilor liberali, care s-au gândit să depună un proiect de hotărâre privind criteriile de alocare a fondurilor. „Grupul de consilieri liberali a înregistrat un material care se doreşte a fi un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean în legătură cu o serie de criterii care să se aplice în repartizarea sumelor de bani conform art. 33, lit. B, din Legea 273/2006, dar şi în legătură propunerile pe care le face CJ Vâlcea pentru obiectivele de investiţii pentru programul naţional de dezvoltare locală. (…) Rugămintea noastră este să stabilim un calendar, probabil pentru şedinţa următoare, de a analiza şi de a vota acest proiect” – a spus vicepreşedintele CJ Vâlcea, liberalul Bogdan Pistol.

Acest lucru l-a scos din sărite pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, care l-a acuzat de plagiat pe colegul său de alianţă, Cristian Buican, despre care spune că ar fi preluat criteriile propuse dintr-o teză de doctorat, însă acestea sunt depăşite rău. „Îmi convenea să îl pun şi azi pe ordinea de zi, dar l-aţi depus cu întârziere. Aş vrea să spun că proiectul este luat probabil dintr-o teză de doctorat de la o universitate, domnul Buican se pricepe la probleme de planificare. Vă spun că are câteva elemente foarte depăşite. Eu sunt corect în a prelua ceea ce este bun în privinţa criteriilor de repartizare a fondurilor pentru investiţiile publice. Am rugămintea să fie dat şi domnilor primari pentru ca ei să îl analizeze foarte bine şi să fie dezbătut şi de opinia publică” – a spus preşedintele Ion Cîlea.

De aici a început un întreg scandal, liberalii, în frunte cu Pistol, Victor Popescu şi Victor Stănculescu, au cerut neîncetat să se voteze pentru ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de CJ. De cealaltă parte, pesediştii lui Ion Cîlea au ripostat, susţinând că nu se poate vota proiectul de hotărâre până ce nu este discutat într-o dezbatere publică atât de primari, cât şi de cetăţeni.

Discuţiile au degenerat, ajungându-se chiar la jigniri şi ameninţări. Dacă Victor Stănculescu a sărit la gâtul lui Ion Cîlea şi a afirmat, la un moment dat, „Du-te, bă, acasă!”, şeful judeţului i-a ameninţat pe liberali că va anunţa public ruperea USL dacă nu se potolesc.

În final, Ion Cîlea a dorit să supună la vot propunerea de a discuta proiectul liberalilor în dezbatere publică înainte de a fi votat în CJ, însă atunci când a văzut că nu are majoritate s-a ridicat şi a plecat.