Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cartierul drăgăşenean Zlătărei, la mila cercului de interese al primarului Nedelcu

Patronul italian al firmei APD Property Inc. Bucureşti, căruia nu i-a ieşit pasenţa de a intra în proprietatea parcului din spatele Primăriei Drăgăşani, vara trecută, are totuşi destule beneficii din partea amicului său, primarul social-democrat al municipiului Drăgăşani, Cristian Nedelcu. Astfel, dacă la finele verii trecute, până şi consilierii locali ai PSD-ului s-au opus concesionării unuia dintre spaţiile verzi ale Drăgăşaniului de către acest italian, primarul Nedelcu i-a făcut cadou lucrările care urmează a se desfăşura în cartierul Zlătărei. Ştiind că aici este şef de organizaţie de cartier consilierul local PSD-ist Ion Galia, unul dintre cei care încă îl mai susţin pe edilul-şef, Nedelcu l-a lăsat pe italian să se ocupe de proiectele pentru extinderea reţelei de canalizare în acest cartier, amenajarea unui loc de joacă şi diverse lucrări la o biserică din zonă.

Neoficial, am aflat că şi de Dispensarul Medical din Zlătărei tot domnul Franco urmează să se ocupe. De altfel, sunt puţine zile pe săptămână în care patronul italian nu este văzut prin biroul primarului Nedelcu, probabil punând la cale alte afaceri de acest gen. Dar şi mai des, italianul obişnuieşte să servească masa împreună cu şeful executivului-local de la Drăgăşani, la restaurantul unui alt primar, respectiv, Nelu Stănescu, edilul-şef social-democrat al comunei Suteşti… Cert este că amicul italian al primarului municipiului Drăgăşani se va ocupa, numai în cartierul Zlătărei, de lucrări care, per total, însumează mai bine de 200 de miliarde de lei vechi. Numai pentru extinderea reţelei de canalizare s-au alocat, la finele anului trecut, numai din bugetul local al celui de al doilea municipiu al Vâlcii, suma de 107 miliarde de lei vechi şi urmează să mai fie alocate nişte sume în acest sens, din câte am aflat noi, de la bugetul judeţului.

Ceea ce a semnalat, la finele verii trecute, şeful grupului de consilieri liberali de la Drăgăşani, şeful PNL din cel de al doilea municipiu al Vâlcii, Alin Pavelescu, este şi mai important de reţinut. Acesta descoperea, atunci când s-a pus problema concesionării parcului din spatele Primăriei Drăgăşani, datorii de sute de miliarde de lei vechi ale firmei omului de afaceri italian către statul român… Astfel, la finele anului 2008, firma amicului primarului din Drăgăşani înregistra datorii de 361 de miliarde de lei vechi, iar la finele anului 2008, de 132 de miliarde de lei vechi. Iată, aşadar, cât de serioşi sunt patronii cărora primarul Nedelcu le încredinţează diferite proiecte… Vorba aceea: spune-mi cu cine umbli, ca să îţi spun cine eşti!

• VLAD SOARE