Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Facebook

BUICAN îi încalcă teritoriul senatorului NIŢU

Foto: FacebookRăzboi pe faţă în interiorul PNL Vâlcea. Deşi până acum, divergenţele dintre deputatul Cristian Buican şi senatorul Dan Niţu au fost ţinute departe de ochii opiniei publice, acum, că se apropie o toamnă fierbinte din punct de vedere politic, Buican este decis să ia taurul de coarne şi să se implice în sudul judeţului, zonă de care până mai acum câteva zile a răspuns senatorul Dan Niţu.

La ultima întâlnirea a Biroului Politic Judeţean a PNL Vâlcea, la care au participat 80 de liberali, Buican şi-a expus intenţiile, explicându-le colegilor săi de partid că a avut o discuţie privată cu senatorul Niţu, discuţie despre care nu a dezvăluit niciun amănunt, dar că în urma acestei întâlniri tete-a-tete, s-a luat decizia ca Buican să preia, pentru următoarele 3 luni, conducerea Colegiului de Sud.

Preluarea colegiul din sudul judeţului reprezintă pentru Buican o mare provocare, mai ales că el este foarte puţin cunoscut în această zonă. Liderul PNL se gândeşte să îngraşe porcul în ajun şi crede că dacă se proţăpeşte peste munca senatorului Niţu de ani de zile, oamenii din localităţile din sudul judeţului îl vor cunoaşte şi îl vor vota.

Toată această agitaţie politică a lui Buican este determinată de efectuarea sondajelor de opinie în luna septembrie a acestui an pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale din vara anului 2016. Buican deja şi-a exprimat opţiunea că doreşte să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, motiv pentru care a început bătălia.

De la Bucureşti s-a stabilit că cei care vor candida sub sigla PNL vor fi candidaţii cei mai bine plasaţi în sondajele de opinie, care se vor efectua în lunile septembrie şi octombrie. Institutul de sondare care va realiza cercetarea sociologică va fi stabilit de liderii de la Centru şi, în aceste condiţii, disperarea lui Buican este evidentă. Deşi el este cunoscut şi vizibil în nordul judeţului, unde altfel a şi candidat, fiind deputat pe Colegiul Nord, în sudul judeţului, Buican are un handicap major, pe care intenţionează să-l reducă considerabil.

Aşadar, în vederea bătăliei din sondajul de opinie, unde senatorul Niţu este încrezător că va avea procente mai multe decât Buican, co-preşedintele PNL Vâlcea îşi pregăteşte terenul, luându-i colegiul lui Niţu. Atitudinea nu este una chiar fair-play, însă credem că Buican merge pe principiul că în dragoste şi război este permis orice. Iar în încrâncenarea lui de a-l învinge pe Niţu, Buican se foloseşte de orice tertip, inclusiv de poziţia sa de lider al PNL, pentru a-i lua colegiul lui Niţu.

Pentru că Buican va fi extrem de ocupat să-şi facă campanie în sudul judeţului, acesta şi-a desemnat un înlocuitor pentru Colegiul de Nord, în persoana preşedintelui interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, care se va ocupa de conducerea colegiului în lipsa sa.