Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bogdan Matei, membru al Board-ului Director al WADA, a participat la Congresul Agenției Mondiale Anti-Doping

Joi seara, la Montreal, s-au încheiat lucrările Congresului Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), la care este prezent și ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei.
Miercuri, în calitatea sa de membru al Board-ului Director al WADA, unde deține un mandat de reprezentare din partea Statelor Membre ale Uniunii Europene, Bogdan Matei a participat la votul final pentru desemnarea noului președinte al WADA, care va fi polonezul Witold Banka.
Joi, în ultima zi, s-a desfășurat, timp de mai bine de 9 ore, ședința Board-ului Director al WADA. S-au discutat probleme de actualitate din domeniul luptei împotriva dopajului și au fost luate decizii interne care să ducă la o mai bună funcționalitate a WADA.
Ministrul Bogdan Matei a luat cuvântul în plenul lucrărilor și a subliniat importanța unei revizuiri cât mai actualizate a Codului Mondial Anti-Doping și a solicitat oficial, în numele statelor membre ale UE, reformularea câtorva paragrafe.
“De asemenea, Europa m-a mandatat să invit WADA să se implice alături de Consiliul Europei pentru a se asigura de compatibilitatea dintre Codul actual și Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
În final, țin să subliniez propunerea pentru WADA de a organiza, înainte de adoptarea noului Cod, consultări cu toate părțile interesate, în care atât autoritățile publice, cât și reprezentanții mișcării sportive să participe și să dezbată împreună”, a spus ministrul Bogdan Matei în intervenția sa.
La reuniunea WADA de la Montreal a fost prezent și președintele ANAD, Cristian Balaj, care a avut la rândul său discuții cu oficialii WADA și despre redeschiderea laboratorului anti-doping de la București.