Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bogdan Constantin Matei, unul din inițiatorii modificării Legii Sportului, merge mai departe după avizul negativ: „Asistăm la un sabotaj”

Senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Constantin Matei, unul dintre inițiatorii modificării Legii Sportului, a anunțat că actul normativ a spus ce pași vor fi făcuți în continuare.

Consiliul Legislativ a dat un aviz negativ pentru modificarea Legii Sportului, motivând că legea ar încălca politica Uniunii Europene de a nu sprijini financiar decât sportul amator, nu și cel profesionist.

Bogdan Matrei, ministru al Tineretului și Sportului între 20 noiembrie 2018 și 4 noiembrie 2019, a anunțat că actul normativ va ajunge, totuși, în Parlament. Acest lucru este posibil deoarece respectivul Consiliu Legislativ nu are rol decizional, ci doar consultativ.

„Această inițiativă va intra pe avizul normal și va avea un raport de la Comisia de Sport din Senat, apoi va merge la vot. De obicei, colegii mei țin cont de aceste avize. Asistăm la un aviz negativ, din acest punct de vedere, consiliul legislativ a considerat că legea nu poate fi integrată într-un context legislativ.

În principiu, dacă ne uităm pe avizul Consiliului, mi-e greu să cred că o astfel de propunere mai poate avea câștig de cauză. Dar eu cred că asistăm la un sabotaj”, a spus senatorul Bogdan Constantin Matei, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Fostul șef al Ministerului Tineretului și Sportului, actualul Minister al Sportului, susține că România păcălește Europa, deoarece trimite sportivi amatori la competiții profesioniste. Însă în anul în care a fost ministru nu a făcut niciun demers pentru a remedia „neajunsul”.

„Pledoaria este că noi trebuie să ne aliniem acestor state din UE. Întrebarea mea este: poate România să se alineze la această pledoarie? 90% din sportul românesc funcționează la capitolul amatori și non-amatori. Doar fotbalul are Ligă Profesionistă.

Toate cluburile departamentale aflate la Ministerul de Interne, la Ministerul Transportului, la Ministerul Sportului, se vor desființa? Sunt unele echipe finanțate în totalitate de ministere și au performanțe. Aici este o foarte lungă lși importantă discuție.

Noi păcălim Europa la ora actuală, fiind amatori, dar mergem acolo ca profesioniști? Funcționăm în campionate de amatori, la salarizare de profesioniști, prin contract de activitate sportivă. Nici asta nu este corect”, a mai spus Bogdan Constantin Matei.