Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Boc îl vâră pe Iliescu în fotoliul lui Jurcan

IMPUNERE CU FORŢA. Valentin Iliescu, ministru în Guvernul Boc, a declarat săptămâna trecută că nu s-a înscris în PDL Vâlcea, aşa cum anunţaseră anumite surse din partid, dar că se va înscrie în organizaţia municipală Râmnicu Vâlcea a PDL, la invitaţia liderului acestei organizaţii, primarul Romeo Rădulescu. Într-un acces  de sinceritate, Iliescu a recunoscut că vânează un post de parlamentar în unul din colegiile judeţului şi că a fost trimis de conducerea centrală a partidului să reorganizeze filiala vâlceană în vederea câştigării  alegerilor din 2012.

Democrat-liberalii vâlceni nu au scăpat de ministrul Valentin Iliescu şi asta pentru că senatorul Dorel Jurcan şi o mare parte din membrii biroului de conducere nu au o imagine foarte bună în faţa şefilor de la Bucureşti. Fostul deputat de Giurgiu a recunoscut săptămâna trecută că nu a venit la Vâlcea să-şi ozoneze plămânii, ci pentru a-şi asigura un loc de parlamentar de Vâlcea, la alegerile parlamentare din 2012. ,,Nu-mi fac domiciliu la Vâlcea, pentru că nu sunt obligat să o fac. Chiar dacă mi-am propus să activez în cadrul acestei organizaţii judeţene, nu mi-am propus să-mi schimb domiciliul la Vâlcea. Nu am făcut acest lucru nici când am fost trimis, un an şi jumătate, de conducerea partidului, la Giugiu, să organizez filiala.

Un om politic trebuie să aibă în spate o organizaţie. Eu nu îndrăznesc să ascund că eram foarte nemulţumit de ceea ce se face la Bucureşti, la sectorul I, care are o activitate foarte slabă. Din cele trei bătălii date la Bucureşti, am câştigat doar una. Am pierdut şi prezidenţialele şi parţialele la parlamentare. Eu mi-am propus să vin aici şi în eventualitatea că nu voi mai fi ministru, deci privesc activitatea mea aici cu toată seriozitatea. Depinde ce-i interesează pe cei de la Vâlcea, dacă vor să se folosească de capacitatea mea de a organiza filialele şi de a sprijini comunele în obţinerea fondurilor sau îmi vor refuza ajutorul pentru nişte interese personale. Am decis să accept invitaţia domnului Romeo Rădulescu şi să mă înscriu în organizaţia municipală Râmnicu Vâlcea,  iar în 2012 voi candida şi pentru Parlament”, a afirmat ministrul.

Cu voie de la Boc

Iliescu  a lăsat diplomaţia la o parte şi a confirmat că prezenţa sa la Vâlcea are şi un alt scop, acela de a reorganiza filialele PDL Vâlcea, prin preluarea conducerii organizaţiei judeţene, o decizie impusă de capii PDL în urma evaluării acestora. Liderii PDL au constatat că filialele din Vâlcea sunt foarte puţine şi foarte slab organizate din cauza indolenţei liderilor organizaţiei judeţene, care s-au ocupat mai mult de afacerile personale decât de organizarea acestora. ,,Democraţii vâlceni încă nu mă acceptă, deşi am făcut dovada că nefiind vâlcean vin săptămânal la Vâlcea şi mă întâlnesc cu oamenii. Cred că am reuşit să mi-i fac favorabili pe cei reticenţi la adresa mea, în special pe primarii PDL. Venirea mea aici s-a făcut cu acordul Biroul Permanent Naţional. Primul ministru Emil Boc şi  secretarul general Vasile Blaga  au considerat că este un lucru oportun, pentru că am promis că-i voi ajuta la reorganizarea filialelor şi să primească nişte resurse financiare pentru primării. Am evaluat foarte bine  situaţia şi am decis că se poate şi mai bine. La Vâlcea, avem doar 16 primari, suntem pe locul trei, după PSD şi PNL şi dacă suntem foarte prezenţi în teritoriu, ceea ce încerc să fac eu în acest moment, putem să câştigăm alegerile din 2012, chiar dacă situaţia nu ne este favorabilă”, a precizat Valentin Iliescu.

Secretarul Vasile Blaga  l-a trimis la Vâlcea, după ce a constatat că liderii PDL i-au trimis un raport inexact în care figurau şi filiale din judeţul Olt, ca să dea la numărătoare.

DANA NEDESCU