Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bilanțul senatorului Claudia Mihaela Banu, după doi ani de mandat

„Au trecut 2 ani de mandat în calitate de senator al județului Vâlcea. Pe lângă întrebări, interpelări și declarații politice, țin să precizez că am contribuit la elaborarea a 54 de propuneri legislative, din care 19 sunt promulgate ca legi. Altele sunt deja în procesul legislativ și îmi dedic activitatea pentru a le duce mai departe.

Dintre proiectele devenite legi, aș dori să menționez stabilirea imprescriptibilității răspunderii penale pentru infracțiuni precum sclavia, traficul de persoane traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura. De asemenea, am lucrat și colaborat pentru noi legi care îmbunătățesc interacțiunea cetățeanului cu instituțiile cum ar fi eliminarea “dosarului cu șină”, eliberarea cazierului judiciar și în formă electronică.

Nu în ultimul rând, prin aportul avut în cadrul comisiei juridice, supraviețuitorii de cancer au dobândit dreptul de a încheia contracte de asigurare fără a furniza date despre afecțiunile oncologice. Am venit și în sprijinul celor care suferă de astfel de afecțiuni, oferind posibilitatea unui însoțitor să beneficieze de indemnizație și concediu plătit, pe perioada de îngrijire a pacientului.

În tot acest timp am adus în Parlamentul României tematica egalității de șanse, drepturile femeilor, ale copiilor și alături de colegii parlamentari am adoptat noi prevederi care să combată violența domestică și agresiunile asupra minorilor.

Promovarea județului a fost mereu o prioritate pentru mine. Fiecare eveniment, fiecare acțiune la care am luat parte am comunicat-o public, atât pe rețele sociale, cât și în mass media. Am promovat turismul, sărbătorile și orice a ținut de specificul nostru local, pentru că am fost și voi fi mereu mândră că sunt vâlceancă.

Ca și până acum, rămân la fel de deschisă dialogului și consultării. Dacă aveți întrebări sau propuneri, îmi puteți scrie pe adresa [email protected] sau pe butonul de mesaj din postare. De asemenea, vă invit să ne vedem la cabinetul parlamentar situat pe strada Carol I nr 30, bl.D6, parter din Râmnicu Vâlcea. În continuare, vă asigur, că voi comunica aici, pe această pagină, toate activitățile și demersurile pe care le fac în calitate de senator, la fel ca până acum. Să auzim numai de bine!

Vă invit să consultați fișa de activitate pentru cele patru sesiuni din mandat accesând acest link:
https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=ca321959-7dd2-4000-b525-fceaf2d6c7a7” a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.