Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autostrada Piteşti-Sibiu şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu RMN, subiecte abordate de deputatul Dumitru Lovin în Parlament

În prima săptămână a noii sesiuni parlamentare, deputatul Dumitru Lovin a readus în atenţie două subiecte extrem de importante pentru vâlceni. Primul se referă la construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, un proiect care, în continuare, avansează greoi, deşi este prioritar şi vital pentru România.

De la tribuna Parlamentului, Dumitru Lovin i-a cerut ministrului Transporturilor să-şi ia misiunea în serios şi să se implice personal, dacă este cazul, în rezolvarea acestei probleme. „Acordul de mediu nu a fost dat nici până acum şi n-ar fi exclus să fie obţinut abia anul viitor. De asemenea, licitaţiile avansează foarte greoi”, a atras atenţia deputatul vâlcean, solicitând o situaţie detaliată a proiectului şi termene concrete în ceea ce priveşte finalizarea autostrăzii.

Un alt subiect abordat de Dumitru Lovin ţine de sănătate. Parlamentarul i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să urgenteze procedurile referitoare la dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu un aparat RMN. „În ultimul deceniu, s-au făcut eforturi mari pentru îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate din judeţul Vâlcea. Au fost modernizate clădirile în care funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă şi s-au achiziţionat câteva echipamente necesare. În continuare, însă, este necesar un RMN, aparat al cărui cost ajunge şi la un milion de euro. De aceea, vă rog să aveţi în vedere rezolvarea acestei probleme în cel mai scurt timp şi să îmi comunicaţi când estimaţi că veţi găsi soluţii”, i-a transmis Lovin ministrului Sănătăţii.